Matcher 29 April                          Romfartuna GIF - Assyriska FC  Tips 3-3

                                  En svår borta match för AFC 

                                     Matchen slut 0-4

        Ett överraskande resultat för Assyriska FC borta mot Romfa 0-4.

          Matchen var jämn förutom att AFC utnyttjade sina chanser .

                                 
                                             Romfa hemsida .

Vi spelade idag fåran första hemmamatch i serien. Matchen spelade på apalby då vi valt att spara vår plan för framtida äventyr. För motståndet stod Assyriska, nykomlingar i div 5 för året.

Matchen startade lite avvaktande då Assyriska ställde upp bra på egen planhalva och Romfartuna totalt saknade tålamod i sitt passningsspel och slog långbollar på chans som allt som oftast blev resultatlösa. Efter 5-10 minuter fick Assyriska en hörna som deras största spelare nickar fram till en framrusande lagkamrat som springer in i mål med bollen på fötterna. Ett svagt markeringsingripande från oss vid det målet. Efter målet hittar vi långsamt lite spel medan Assyriska ser allt tröttare ut. Assyriska ställer å sin sida om med vassa kontringar och skapar de vassaste målchanserna. På en sådan omställning gör de 0-2 sedan våra mittbackar blivit ifrånsprungna. Bra taktiskt genomförd första halvlek av Assyriska som leder välförtjänt i paus.

Några minuter in i andra halvleken tar en av våra nyinbytta spelare 2 gula inom någon minut och vi får spela med 10 man resten av matchen. Vi försöker satsa framåt men med ca 20 minuter kvar gör Assyriska ytterligare 2 mål på kort tid. Efter målet öppnar deras försvar upp sig och vi börjar för första gången skapa chanser. Både Avelin och Gynt får frilägen som de tyvärr missar. Andreas i målet gör några riktigt vassa räddningar på slutet och håller ner siffrorna.                                             Bäckby IF - Tillberga IK  Tips 4-1

                                             Håller Bäckby IF som vinnare här 


                                             Matchen slut 3-2

Här var det hemma laget som hade ledning med hela 3-1men när laget slappnade av och tillät Tillberga att kvittera till 3-2 så vart det match av de hela, Tillberga han bränna en straff när det stod 3-2 Riktig turligt för Bäckby IF kunde hålla undan och vinna.


                                            VLT CUPEN

                   Hed IF - IK Oden Tips 3-5

                                  Matchen slut    4-9

               Inget snack om saken IK Oden vidare i VLT Cupen


veckans match Juventus IF -Huddinge IF


             

                                                                Juventus IF

Vi börjar med hemma laget Juventus IF.

Laget har varit en av Västmanlands mest framgångs rika lag på några år i lokal fotbollen.

Man är ständigt omtalade och sedda  i Västerås Största tidning (VLT) och har även varit med i tv reportage (SVT) Man har vandra upp i serie systemet och hunnit med att vinna VLT cupen bland annat där man slog ut stora VSK (DIV 1) och VIK (DIV2) i finalen med 4-2.

Man spelar DIV 3 i år där man gick igenom kvalet till DIV 3 obesegrade och imponerade på hela Västmanland.  Säsongen 2012 har inte börjat bra på grund av många nya spelare och lagets dras med många skador visa hävdar att laget tränar för mycket men inte jag, man blir bättre av träna så där håller jag inte med.  Juventus är 60 år fyllda så en mycket gammal förening med många traditioner. Laget har mycket fans och även rivaler inom Västerås området. Matchen mot IK Franke blir  årets hetaste match för laget . Vi på bloggen önskar laget att lycka till i serie spelet .                                                    Huddinge IF

 Laget är 100 år gammalt och har hängt med länge i just div. 3 spel

Man har hamnat bland dom fem bästa lagen i div 3 i många år nu. I år har tränarstabben ett klart mål med laget och de är en topp placering vilket jag tvivlar på att laget kommer att få men vad vet jag, Laget har vunnit en match och förlorat en så varken fågel eller fisk än så länge i årets serie spel.Laget har många duktiga unga talanger som är på väg att etablera i div 3 och om det vill sig kan laget vara med och slås i toppen av div 3.  Vi på bloggen önskar laget att lycka till i årets serie spel .


                                                  Matchen slut 0-2

                                    Tredje raka förlusten för Juventus.

 

Dagens match på Råby IP började i högt tempo från båda lagen och ett tag såg det ut som två topplag som lirade på Råby IP konstgräs. Det var Huddinge IF som tog ledningen efter 7 minuter på en målvakt tavla. Juventus försökte med anfall efter anfall men ofta ofarliga sådana.Mitt betyg för båda lagen är godkänt i 45 minuter. I andra Halvlek tog Juventus över i visa stunder och skapade oreda framför Huddinge målet men de fick inte utdelning på dom chanser som de bjöds på. I stället så avgör Huddinge matchen genom ännu en bjudning från Juventus IF denna gång var det mittbacken som inte kunde få bort bollen och Huddinge punkterade matchen 2-0 och det vart slut resultatet. Det vill sig inte för Västerås laget. Ingen höjda match från något av lagen .


                                      Tuff start för Juventus i årets DIV 3.

 

                          
          
                              Juventus IF i ett av många försök att ta sig förbi Huddnge försvar


                        
                               Med  tunga ben vandra Juventus spelaren ut i halvtid 


                            

                                    Tyvärr vart det Huddinge som fick jubla i dagens match  Vi läger in DIV 7 också


   
 
                           Götlunda IF - FC Sporting Västerås  Tips 1-2

                                           Matchen inställd ?


 
                                IFK Ekberga - Grällsta IF  Tips  4-0

                                              Matchen slut 5-0 

                           Ekberga tar en enkel seger och första  3 poängaren för säsongen .