Sala FF-Nacka FF Tips 1-3

 

Nacka FF förlorade ödesmatchen mot Gamla Uppsala förra säsongen samtidigt blev det fel resultat i samtliga övriga matcher och Nacka FF trillade ut ur division två 2012.  Hade de vunnit mot Gamla Uppsala i sista matchen hade de blivet femma i tabellen snacka om jämn serie. Nu vill man tillbaka där man bör vara och på de två inledande matcherna har det blivet två segrar och 12-1 i målskillnad rätt imponerande. Sala FF super nyförvärv som upptäcktes av Assyriska förre tränare och värvades till Sala  gjorde två mål när laget vände 1-0 underläge till en 2-1 seger. Jag skulle bli rätt förvånad om hemmalaget tar poäng i denna match.

 

                                                 Matchen slut 1-3

 

Det var gästerna som dominerade spelmässigt i den första halvleken och hade också ett avslut i målramen. Det var gästerna som skulle göra första målet 1-0 redan efter 4 minuter fast hemmalaget hade några chanser även dom i första halvlek men 1-0 stod sig halvleken ut. I andra halvlek var det återigen bortalaget som tog  över mer och mer även om hemmalaget hade visa stunder av bra spel. Nackas  starka offensiv gick inte att stoppa de gjorde 2-0 i 70 min och kort där efter 3-0 men på tilläggs tid fick hemmalaget in ett tröstmål och 3-1 och det vart slut resultatet . Nacka fortsätter att imponera och i dags lägget vet jag  inte om det finns ett lag som kommer att kunna stoppa deras tåg mot div.2 .

 Dingtuna GIF-Tortuna SK Tips 1-2 1 Maj

Äntligen dags för första serie matchen för hemmalaget som fick sen premier match uppskjuten. Laget har två intressanta nyförvärv en tysk och en mycket bra back som kommer från Italien men tyvärr får dom inte vara med i denna match på grund av övergångspapperna inte har kommit in till SFF än. Efter en trög start på försäsongen har laget spelat upp sig rejält på slutet. Nu möter man Tortuna SK ett lag med självförtroende efter deras seger mot serie favoriten Bosniska i Söndags med 2-1.

 

                                                        Matchen slut 0-5

 

Konstgräset bjöd på en fin inramning med solsken och en mycket publik, Dingtuna inledde matchen mycket bra laget lyckades skapa en del halvchanser men saknade lite skärpa i dom avgörande lägena. Hemmalaget skulle få göra ett mål efter en tilltrasslade situation framför Robin Larsson Ström i Tortuna målet men tyvärr för hemmalaget så dömdes målet bort för offside rätt eller fel svårt att avgöra. I det läget hade det inte känts helt orättvist med en ledning för hemmalaget och det hade kanske kunna ha gett en annan matchbild. Den första halvleken präglades av ställningskrig och tufft närkampsspel av båda lagen men det var ändå bortalaget som hade dom farligaste chanserna att ta ledningen även om Dingtuna var det bättre laget spelmässigt. När det gäller andra halvlek så märktes det att Tortuna hade bättre ork och kämpaglöden var imponerande.  Nu trummade Bortalaget på bra och radade upp chanser men det dröjde en bit in i halvleken innan Tortuna startade sin målexplosion.1-0 inte långt där efter 2-0 innan Jörgen hemmalaget tränare beordrade en tre backlinje och det skulle han inte ha gjort det kom att bli ett dålig beslut för Tortuna  utnyttjade den högt stående backlinje och rann igenom gång på gång och gjorde 3 mål . Matchen slutade 5-0 till bortalaget. Laginsatsen och kämpaglöden var imponerande och jag lyfter på hatten för Tortuna som på några dagar har visat hur bra laget är och deras taktik som dom flesta tycker är tråkig har jag svårt att hålla med om. Laget vinner med 5-0 och enligt mig spelade en av sina sämre matcher i år så det är rätt imponerande. Hemmalaget förstahalvlek tycker jag var godkänd och det var allt för i andra var det en kollektiv kollaps.

 

       
                                   Hemmalaget gör sig redo inför matchen 
 
       
                               Dags att dra dagens taktik för Dingtunas tränare  Jörgen
 
      
         Dagens domare  Abdul Affa              Patrik Sand              Gabriel Brandberg  
 
      
                                          Hemmalaget på väg ut 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Miscot : Hur skänns det så här efter matchen ?
 
Jörgen: Dålig när vi gör en bra första halvlek och hade bollen i mål och domaren ändra sitt beslut det hade kunna blivet en annan matchbild .

Miscot: Vad var det som hände i andra ?

Jörgen: När dom gjorde 2-0 så körde med tre backar men dom höll sig inte i backlinjen då vart det enkelt för Tortuna att göra 3 mål de kunde ha gjort några till om det ville sig illa .

Miscot: Tack för prat stunden och lycka till i nästa match 

Jörgen: Tack ska du ha 

 

 


Veckans Toppmatch Tortuna SK-Bosniska SK

 
Miscot kommer att vara på plats 

I morgon kl 19:00 På Råby IP Smäller det mellan två favorittippade lagen i div. 5

 

 

                                     Tortuna SK. Bosniska SK Tips 1-2

 

                                                     Matchen slut 2-1

 

 En minst sagt händelserik, tempofylld samt dramatisk match tog just slut. Sådan typ av underhållning är varje fotbollsälskares vilja att gång på gång kunna få uppleva. Match startade ett rasande fart från bortalaget som verkligen vilja visa sina fans vad  laget gick för nu när serien är i gång. Tortunas skakiga inledning bjöd in BSK i matchen. Vilket i sin tur ledde till farliga målchanser. Redan efter drygt tio minuters spel hade bortalaget lyckats skapa två farliga lägen i form av två skott utifrån. Hemmalaget som till en början såg uppgivet ut, började efter ett tag att visa tecken på lite kämpaglöd och krigade sig upp i banan mer och mer. Första halvleken slutade med en mållös historia, men händelsefattig var den definitivt inte. Tortunas målfarlige Forward Arto var riktig nära att ge hemmalaget ledningen men skottet hamnar strax över ribban. Jag försökte att få i mig en kopp kaffe men det var omöjligt det stod säkert 100 personer i kö. Till andra halvlek trodde alla i publiken att matchen skulle öppna sig och vi skulle få se ett par mål och den skulle komma att göra det också. Andra halvlek startade som det första bortalaget som äger mycket boll och Tortuna bara försöker kontra. Bortalaget skulle komma att ta ledningen i matchen på en snabb omställning där deras forward springer ifrån hemmalaget vänsterback och placera i 1-0 och ett vilt jubel bryter ut från bortalaget publik som säkerligen var över 130 st .Tortuna hade dock sitt egna lilla knep att hota bortalaget  och det var deras imponerande kontringsspel .Hemmalaget sticker upp  i ett anfall så skapas det lite oreda i bortalaget försvar och en Tortuna spelare avlossar ett vällplacerad skott i målvaktens högre sida i mål 1-1 och nu var det krig på banan det small rejält i varje närkamp .Bara några minuter senare så chockar hemmalaget BSK genom att göra 2-1 vilken vändning att ligga under med 1-0 och nu leder man matchen riktig bra gjort . Bortalaget försöker att ge det sista dom kan men Tortuna krigar med näbbar och klor och lyckas hålla undan och vinner en mycket underhållande div.5 match. Tortuna taktik som alltid inte är så vacker att se men effektiv som bara den.

 

        
           Ett besök i hemmalagets omklädningsrum och vi får se lagkapten göras i ordning
 
      
                            Nu är lagkaptenen redå
 
      
            Vi gjorde även besök hos BSK där verkar allt vara på topp inför matchen 
 
     
                                       Även domarna var snart redå 
 
   
                                      Då var det dags 
 
 
                                En av många närkamper på plan 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                       Vi fick dom det vi ville jag är riktig nöjd Tobias Henriksson Tortunas tränare