DIV.4 Herrar omgång 7 Lördag

 
 
 
       

Hallstahammar åkte på sin första förlust en tung sådan mot formstarka Fagersta södra i förra matchen med 4-2. Nu väntar lite lättare motstånd om man tittar på tabellen men så lätt blir den inte för Assyriska har sin nya Argentinska målvakt klar för spel till den här matchen och det  kommer att ge laget ett lyft. Klubben har haft det tufft på slutet och ligger just nu under nedflyttningsstryket med bara fyra inspelade poäng efter sex spelade matcher. Assyriska är bättre än tabellen visar och kan skrälla här.

 

                                                              Matchen slut 2-1

 

Assyriska fick chansen att spela med en man mer i 60 min efter en fri lägesutvisning på HSK målvakten men kunde inte utnyttjad den fördelen . De var Hallstahammar som började bäst och tog ledning genom Daniel Grbic redan efter 13 min spel. Kameran Safari ökade sedan på hemmalaget ledning till 2-0 i slutminuten av första halvlek . I andra halvlekens början reducerade Mike Otieno för Assyriska till 1-2 men närmare än så kom inte gästerna och Hallsta studsar tillbaka direkt efter den tunga förlustmatchen   mot Fagersta södra och tar ett kliv uppåt i tabellen. Hallstahammar spelar en ny match redan på tisdag det är den uppskjutna matchen mot Arboga södra på bortaplan och en seger där och laget kan ta över andraplatsen ifrån BK30.  För Assyriska väntar derbymatchen mot Tortuna på hemmaplan den 7 juni.

 

     
 

Norrby SK har överraskat alla efter sex omgångar och ligger på en hedrande fjärde plast i serien och Arboga södra bör se upp här. Hemmalaget har inte infriat dom höga förväntningarna som laget hade på sig inför denna säsong och har bara en seger så här långt. En jämn match att vänta .

 

                                                                     Matchen slut 2-1

 

Efter en bländande start för Norrby SK åkte laget på sin andra förlust för säsongen när Arboga södra vann med 2-1 .Arboga södra tar en viktig seger och det börjar se bra ut för klubben efter en nervös start .Nu väntar en tuff hemmamatch mot Hallstahammar på tisdagskvällen .

 

 

   
 

 

 

BK30 har tappat onödiga poäng i starten av serien men vann senast utan att imponera bortamatchen mot Irsta med 2-0 och har stor chans på tre nya poäng här. Kolsva har gjort en stark start trots en svagare trupp en förra säsongen och fick  senast med sig en poäng ifrån derbymatchen mot Arboga södra som slutade 2-2.

 

 

                                                                     Matchen slut 5-0

 

Efter två straffar emot sig under första halvleken kunde inte Kolsva resa sig och och förlorade med hela 5-0 till slut. BK30 trummar på och är nu bara två poäng efter IFK Västerås som spelar en svår bortamatch på söndag mot formstarka Fagersta södra .

 

 

 

     

Surahammar vann sin första match för säsongen i förra omgången mot Assyriska efter en fantastisk vändningen där laget var illa ute och låg under med 3-0 efter 30 min spel. Laget vände och vann med 4-3 kan de bli vändningen för laget . Tortuna förlorade senast mot Norrby SK på borta plan med 2-0 och det är aldrig lätt att åka upp till Tortuna och ta poäng.

 

                                                               Matchen slut 3-2

Det blev en ny förlust för Surahammar efter den briljanta borta segern mot Assyriska i förra matchen. Nykomlingen Tortuna fortsätter att plocka poäng på hemmaplan och klättrar till en sjätte plast i serien. Surahammar började bäst och tog  ledningen med 1-0 redan efter 8 min spel men det dröjde inte länge innan hemmalaget skulle kvittera till 1-1 och bara några minuter senare hade hemmalaget även tagit ledningen med 2-1. I början av andra halvlek ökar hemmalaget på sin ledning till 3-1 innan gästerna kunde få in en reducering till 3-2 i slutet av matchen . En ny tung förlust för Surahammar som går mot en tung vårsäsong.

 

 
 
 


Div 3 Västra Svealand, herrar omgång 8 Lördag


    
 
  
 

Efter bara en poäng på sex matcher blev det äntligen en seger för Franke i förra omgången mot Jumbolaget Munktorps med 4-0.Och inte nog med de laget tog även en meriterande seger i Cupen mot div.1 laget VSK med hela 4-1 i veckan. Kan vara vändningen som klubben har väntat på. Nu väntar en svår bortamatch mot Nykomlingen Bosna 92 som även dom har haft en tung inledning på säsongen .Mycket viktiga poäng står på

spel för båda lagen i den här matchen.

 

 

                                                                 Matchen slut  2-0

 

Den tröga säsonginledningen fortsätter för Franke efter en ny tung förlust på bortaplan mot Bosna 92 med 2-0. Efter den fina segern mot VSK i Cupen trodde nog dom flesta att laget var på rätt väg men laget verkar ha dåligt självförtonade och behöver kanske värva några spelare eller göra något annat än fotboll på nästa träning för att hitta positiv energi. Nästa match för Franke är derbyt mot Juventus .

 

         

 
    
 

Sala FF har verkligen imponerat efter en tveksam start där laget hade två raka förluster sedan dess har laget mäktat med  fyra vinster och en oavgjord match på 5 matcher imponerande. Juventus fick med sig en poäng ifrån den svåra bortamatchen mot seriefavoriten MD Köping i förra omgången där båda lagen bjöd publiken på ögongodis med en fartfylld och organiserat spel. Nu är det tre poäng som gäller för Juventus som inte har vunnit på väldigt länge .

 

 

                                                                  Matchen slut 2-0

 

Juventus tog en viktig och efterlängtad seger när man besegrar Sala med 2-0 .Dessförinnan hade man tappat onödiga  poäng mot Syrianska ,Kumla och Villastaden .Match vinnare och matchen gigant blev Blaise Sindjui litina med sin två mål.

 

 

 

Kungsör fortfarande utan seger efter 7 omgångar men laget har ändå spelat bra i många av matcherna och kan störa alla lagen i serien om laget får allt att stämma. Nu väntar en svår hemmamatch mot topplaget Syrianska som jagar MD Köping i serietoppen och parkerar på fjärde plast i serien med 13 inspelade poäng. Gästerna vann senast mot Juventus med 2-1 på hemmaplan och får ses som favoriter i denna match.

 

                                                              Matchen slut 1-3

 

 

Anel Coralic sänkte Kungsör med två klassmål  och låg bakom Syrianska bortaseger mot Kungsör med 3-1. Syrianska tar över fjärde plasten efter andra raka segern och är bara två poäng bakom Kumla som leder serien på 18 poäng. Kungsör tar över jumbo plasten ifrån Munktops som vann sin match mot Ludvika med 3-0.

 

    
 

Bara två poäng för nykomlingen och jumbolaget Munktorps efter sju spelade matcher och måste börja ta poäng eller framför allt vinna för att inte fastna kvar i bottenträsket resten av vårsäsongen. Gästerna har ryckt upp sig rejält efter den tunga seriestarten där och börja klättra i tabellen efter några bra insatser. En oerhörd tuff och viktig match för Munktorps i botten.

 

 

                                                              Matchen slut 3-0

Efter 8 omgångar kom äntligen första segern för nykomlingen Munktorps som  kör över ludvika med 3-0 på hemmaplan. Laget är före både Franke och Kungsör i tabellen.

 

 
 
 
 
 


Div.5 Herrar 29 Maj

 
 
 
 
 
 

Gideonsbergs lyckades få med sig en poäng ifrån den svåra bortamatchen mot Ransta i förra omgången bra gjort. Romfartuna vann mot Jumbolaget VSK med 4-1 senast och kan om laget lyckas vinna här ta ett stort kliv i tabellen.

 

 

                                                            Matchen slut 1-2

 

Efter att dom flesta inklusive mig själv har dömt ut Romfartuna inför denna säsong har laget verkligen spelat upp sig och börja klättra i tabellen match för match. Laget tog sin tredje seger för säsongen och går på en femte plast i serien bra gjort.

 

 

 

 

 

Toppen mot botten en oerhört viktig match för båda laget på varsin sida av tabellen.

 

Hemmalaget förlorade bortamatchen senast mot Serieledarna  SSK med 4-1 och Skultuna vann sin match mot Tillberga med 2-0 på hemmaplan.

 

                                                          Matchen slut 0-1

 

                   Skultuna vinner med 1-0 och kryper allt närmare  serieledarna Skinnskattebergs

 

 
 

Oden har fått ordning på sitt spel efter en tung start och massa trubbel i klubben och jag räknar med en ny seger här .

 

 

                                                          Matchen slut 2-2

Hemmalaget började bra och tryckte tillbaka Ransta och det dröjde bara 4 min innan Mikael Simonsen gav hemmalaget ledningen med 1-0. Gästerna var pressade och hade svårt att få till ett ordnat spel men ju längre halvleken på gick så jämnade Ránsta ut spelet och tog över så småningom  spelet helt. Ransta var ytterst nära en kvittering när ett skott avlossades utanför Odens straffområdet men bollen tog i ribban. Men efter en till tilltrasslad situationen i Odens straffområde fick gästerna en straff tilldömt lite turligt och tveksamt kan tyckas. I Ransta kliver Andreas Nilsson fram och slår in straffen iskallt till 1-1. Ransta var det bättre laget i slutet av första halvlek. I andra halvlek gick tempot ner en aning ifrån båda lagen och det blev många felpass långbollar tuffa närkamper. Hemmalaget spelade upp sig en aning med bara 20 minuter kvar av matchen och kunde lite turlig ta ledningen återigen denna gång igenom inhopparen Robbin Åström som gör mål med ansiktet låter kul men alla mål räknas och en 2-1 ledning för hemmalaget. Där trodde dom flesta att Oden skulle plocka tre nya poäng men så skulle det inte bli för Ransta satte en sista växel och pressade för en kvittering som skulle komma med bara minuten kvar av matchen genom Joakim Johansson som dundrar in slut resultatet till 2-2.  Tycker att Ransta gör en riktig bra match idag och hade med lite flyt kunna få med sig tre poäng ifrån denna match. Hemmalaget spelade för svårt i dag och hade alldeles för många felpass och dålig organisation på slutet det gav gästerna chansen att få med sig en rättvis poäng hem till Ransta .

    Bloggens Matchlirarna  Skender Kaciku ( Oden)              Dennis Eriksson ( Ransta )
 
 

            För mycket blåst och nervösa killar gör att intervjun inte blir100% men kul ändå