FC Samba Peshmerga vann Hallsta Futsal Cup!

             
                        Stort Grattis FC Samba 
 
                         Mer Info kommer 
 
 
                     
                      
                     
                      
                      
                     
                     
                     
                     
 
           
 
 
 


Intervju med domaren Omar Majid

 
Med tanke på det tråkiga man läser i media om domare som blir misshandlade osv, så ville vi för en gångs skull hylla en av männen som bär på de gula och röda korten och ser till att en fotbollsmatch blir spelad enligt regler och med respekt. Vi ställde några frågor till domare Omar Majid som åker runt varje helg från match till match och skapar ordning .
 
 
Omar Majid har deltaget i Elitlägret i Halmstad .Utbildningen i Halmstad är ett sätt för SvFF att fånga upp unga och talangfulla matchledare och förbereda ett antal personer för kommande Steg 3. Utbildningen kallas av många lite slarvigt för Steg 2.5.
 
 

Det var en fantastisk vecka med många bra domare och hög klass på våra instruktörer.

De filmade våra matcher så vi kunde se hur vi såg ut och hur vi agerade vid domslut. Jag är nöjd med min insats, jag känner att jag har packat på väskan ordentligt men väskan blir aldrig för tung, så jag fortsätter att jobba hårt med min utveckling, avslutar Omar.

 
 
Omar är en domaren som är hård och bestämd. Han är löpstark och  har en bra regelkunskap. Omar är säker och tar rätt beslut vid rätt situationer. Han har en bra blick över spelet, han är  trevlig samt  hård när det gäller han är kylig och vågar ta tuffa beslut även om det kan avgöra en match.
 
 
Efter många samtal så fick vi äntligen till en intervju med Omar
 
 

Tja Omar Berätta lite kort om dig själv!

Mitt namn är Omar, 22 år. Kommer ifrån södra Kurdistan och kom till Sverige 2000. Jag studerar för närvarande till byggnadsingenjör på Mälardalens högskola och bor tillsammans med min fästmö i Västerås. Efter att jag la skona på hyllan med fotbollsspelandet så gick jag en grundläggande utbildning ”Steg 1” och efter att ha blivit utvald bland många andra domare fick jag möjligheten att gå ”steg 2” samt elitläger. Jag har även medverkat i en regionalutvecklings grupp under 2014. Idag dömer jag div 4 herrar som huvuddomare och div 2 som assisterande domare.

 

Varför blev du domare från första början?

Efter att ha slutat spela själv var det värdefullt för mig att fortfarande ha något med fotbollen att göra. Till en början handlade det om att få en extra slant i fickan men som i takt med tiden har utvecklats till det roligaste intresset jag har.

 

Vad är det bästa med att vara domare?

 Det bästa med att vara domare är att man blir som en stor familj, man ger så mycket och man får minst lika mycket tillbaka.Teamkänslan och sammanhållningen är två viktiga aspekter till varför jag håller på med dömandet.

 

Vad är din styrka som domare?

 Min största styrka är min motivation att ständigt bli en bättre matchledare och att jag är disciplinerad.

 

Tror du att du kommer att döma  allsvenska matcher i framtiden?

 Ja, det är ett utav mina absolut högsta mål här i livet. Dock är det en process som man måste genomgå där det bland annat ska stämma in med yrket utanför samt att man har familjens godkännande.

 

Har du några favorit lag som du gillar  att döma i Västmanland?

Jag har inga favorit lag dock tycker jag att alla lag i Västmanland har sin egna lilla charm.

 

Känner du att pressen på er domare har blivit hårdare och hårdare?

Absolut, i takt med att fotbollen utvecklas så ställs även högre krav på oss domare. Det gäller att man har rätt inställning och att man är viljestark.

 

Svåraste matchen du dömt kontra lättaste?

Svåraste matchen jag har dömt måste ha varit matchen i seriepremiären förra året mellan Tortuna och bosniska. Det slutade 2-1 till tortuna efter en mycket händelserik match med  9 varningar som då är det högsta antalet varningar jag någonsin har haft.Ingen match är lätt, men matcher med mindre varningar speglar ju oftast att man har haft en bra dag på jobbet och att spelarna har köpt ens beslut under matchens gång.

 

Vad tycker du om målkameror, chip i bollen etc som det alltid kommer på tal?

 Personligen tycker jag inte om detta, däremot kan det hjälpa oss i vårt yrke. Men ifall allt blir korrekt och alla beslut blir tagna rätt så kommer man sakna känslan utav att kunna skälla på domarna och diskutera med och mot dem under matchen.

 

  Vi på bloggen tackar Omar Majid för intervjun och önskar honom lycka till i framtiden.

 

    Omar Majid tack själv för en bra blogg och kör hårt

 

 
 
 
 
 
 
 
                    
 
 
 


Stort kliv för Alexander Söderström

 
  I år gjorde han hela 19 mål i division 5 med Västerfärnebo AIK. Men nu tar 19-årige Alexander Söderström ett par kliv uppåt i seriesystemet. Alexander är klar för sala FF som spelar div.3 .