Inom kort Nytt utseende på bloggen

 
 
       Efter succén med bloggen har det äntligen blivit dags för ett nytt utseende här på bloggen .
 
  Ny utseende kommer att bli mycket bra och man kommer att kunna bläddra bland alla bilder och video filmer som läggs upp här på ett enkelt sätt.Samtidigt som jag vill tillgodose nya läsares behov så finns det förstås också ett behov för återkommande läsare att snabbt hitta till det senaste materialet som producerats.
 
     
 
 
 
 


Summering div.4 säsongen 2014

 
 
 
       
 
 
 
 
 
          1.  Bk30               
                                          
 
       Skyttkung Filip Damberg 13 mål 
 

Det finns inte så mycket att säga om seriens suveräner BK30 mer än att man imponerat stort. Endas två plumpar i protokollet finns, förlusten mot IFK Västerås med 2-3  på hemmaplan och 1-0 förlusten borta mot Norrby SK annars har man gått fram som en ångvält.
 
 
Lyckligtvis för laget så var även att övriga topplag mycket ojämna under säsongen och man kunde därför ändå säkra seriesegern med två omgångar kvar.
 
     
 
        2 . IFK Västerås     
 
 
          Skyttekung Adam Emanuelsson 14 mål
 
 
Inför säsongen trodde jag att IFK  breda och starka trupp skulle räcka till serieseger. och trots man åkt på en del förluster har man inte låtit detta påverka alltför mycket utan istället i omgången efter tagit en ny seger och lagt förlusten bakom sig.
 
För andra året i rad tycker jag att IFK är en liten besvikelse även om man ordnade till slut en kvalplats . Och laget har en jätte chans i sista omgången borta mot Kungsör att säkra en div.3 ´plats då bör laget vinna den matchen.
 
 
 
                                              
 
      3.Hallstahammar SK        
 
 
         skyttekung  Kamiran Safari 16 Mål
 
 
Det var inte många som trodde att HSK skulle göra en bra säsong, Men när spelare som Tobias Holmgren,
Soran Safari skriv på för klubben så blev förväntningarna skyhöga och de med all rätt.
 
HSK gjorde till slut en riktig kanonsäsong och slutade på en tredjeplats bara tre poäng bakom IFK Västerås som knep kvalplatsen. Kommer troligen att tappa mängder av spelare till nästa säsongen det är jag säker på.
 
 
 
                                                    
           4. Bosniska SK   
 
 
     Skyttekung Dennis Hansson 22 mål
 
 Det är alltid en häftig känsla att titta på BSK när dom spelare ,få lag kan bjuda på så mycket känslor och glädje under en match som detta lag.
 
Att kalla BSK för ett  topplag är att ta i, laget kravlar sig dock upp på topp fyra tack vare superlånet ifrån VSK Dennis Hansson som gjorde hela 22 mål för klubben .Han var en av dom stora  anledningarna att laget kom på en fjärde plats denna säsong.
 
 Det har varit väldigt mycket upp och ner i klubben med både skador och turbulens inom förningen men klubben har starka namn i styrelsen som kunde till slut reda ut allt .Jag tycker att klubben ska vara nöjda med sin säsong som nykomlingar .
 
 
 
           5. Norrby SK     
 
 
          Skyttekung Sten Andreas Gärdqvist 9 Mål
 
 
En säsong som gick betydligt bättre än väntat. För Norrby SK nykomling i div.4, blev det en femteplats i serien. 
Det gick över förväntan. Klubben lär ha slaget målsättningen med råge, Som nya i div.4 för första gången var målet att hålla sig kvar.
 
Efter halva säsongen kunde ledarna och spelarna konstatera att det redan var klart och höjde ribban.Årets stora överraskning alla kategorier i div.4 tycker jag kan bara bli bättre till näst kommande säsong.
 
 
 
           6. Arboga södra
 
      
              Skyttekung  Nemanja Plamenic  11 Mål
 
 
Tappade som väntat sin position som topplag. Nu blev man istället ett stabil mittenlag utan några stora dippar men inte heller med så många toppar. förmodligen ett lag mer än något annat lag i serien, man lever på kollektivet och har blivit hårt straffad när skadebekymmer och avstängningar har tvingat till omjusteringar i match till match.
                    
 
 
 
         7. Fagersta södra      
 
 
 
             Skyttekung  Johan Adamsson 20 mål
 
Klubben lyckades inte riktigt bygga vidare på vårens framgångsrika spel och var aldrig när att haka på lagen på den övre halvan under hösten. Laget blev istället indragna i bottenstriden och lyckades klara sig kvar tack vare två segrar i slutomgångarna . Ska tilläggas att laget tabbade en av sina bästa spelare till VSK till vår säsongen.
 
 
Inte blir det lättare för klubben nu när den stora målskytten Johan Adamsson lägger skorna på hyllan . Blir intressant att se hur klubben klara sig nästa säsong.
 
 
 
         8.Assyriska FC    
 
 
          Skyttekung Mike Otieno Otieno 15 mål
 
Truppen kändes nästan svagare än den som vann division 5 för några säsonger sen och då är det förstås svårt att ta tillräckligt med poäng.
 
Har många spelare som inte håller på den här nivån och det är aldrig samma startelva i matcherna det är några av orsakerna varför laget fick kriga till sig ett  nytt kontrakt denna säsong. Lär hitta på något nytt om klubben ska etablera sig i div.4 framöver .
 
 
 
 
                                         
          9.Tortuna SK
 
 
             Skyttekung Simon Johansson 8 Mål
 
 
 
Nykomlingen som lyckades hänga kvar och detta trots att man inte förstärkte laget nämnvärt inför säsongen. Framförallt så tog man många poäng i de viktiga matcherna mot bottenkonkurrenterna och det var där man grundlade det förnyade kontraktet.
 
Intressant att se hur laget går nästa år efter lite erfarenhet en säsong div.4.
 
 
 
 
 
       10. Kolsva IF    
 
 
        Skyttekung Daniel Hahre 10 Mål
 
 
Det blev till slut stor dramatik då Kolsva  i den sista omgången säkrade kontraktet för ytterligare en säsong i div.4 efter att Jonas Eriksson  prickat in 3-3 målet mot IFK i den 88:e min . Kolsva klarade sig kvar på målskillnad före Surahammar .
 
 

 
      11. Surahammar FK   
 
 
             Skyttekung  Daniel Sjödahl 14 Mål
 
 
 Surahammar tippade i toppen åkte ur fyran efter en fiaskosäsong. Går alltid att spekulera i vad som var orsaken osv. Om jag får säga mitt så hade Surahammar aldrig någon spelidé och man chansade för mycket med sina långbollar som gav resultat i få matcher.
 
Kan nog få det rätt tufft till nästa säsong i div.5 om inte klubben  försöker att hålla kvar några av dom bästa spelarna ifrån den här säsongen.
 
 
 
    12. Irsta IF           
 
 
          Skyttekung Shyar Fatah 3 mål
 
 
 Filosofin att satsa på unga spelare är aldrig fel och laget är nog tillbaka till div.4 säsongen 2016  om laget får behålla alla dessa unga talanger även nästa säsong i div.5.
 
Denna säsong blev för tuff för laget saknade både rutin och en målskytt .
 


Summering av Div.5 säsongen 2014

 
 
              Allstar-Team div.5 2014
 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
      Skinnskattebergs SK    seriesegrare 2014     
 
   Skyttekung i div.5 och laget med 22 mål Mikael Kenneth Ernebrink
 
I ensamt majestät, Skinnskattbergs , seglade ifrån övriga lag i Div 5 . SSK har varit seriens i särklass bästa lag under hela säsongen. SSK  har tagit stora kliv och har varit ett lag som har spelat en väldigt snabb fotboll. Tittar man på statistiken så ser man väl kanske att laget var ett nummer för stora för att spela i division 5. Hur laget kommer att klara div.4 nästa säsong är väldigt intressant . Helt otroligt att Mikael Kenneth Ernebrink fortfarande levererar mål vid hans ålder. Grattis Skinnskattebergs SK och lycka till i framtiden.
 
 
  
         Skultuna IS Tabelltvå 2014  
 
 
       lagets skyttekung Daniel Boman 8 Mål
 

Skultuna har alltid varit bra på vårsäsongen och rasat under hösten och många som jag trodde på samma sak även denna säsong men så blev det inte. Laget agerade stabilt och organiserat under hela säsongen och var de enda laget som egentligen som hotade SSK i toppen .

 

Tycker att laget har vuxit rejält denna säsong och jag hoppas för klubben skull att laget tar steget upp till div.4 och kan etablera sig där inom kort . Ekonomin och organisation har klubben även en bra träningsanläggning så allt finns där . Var klart det bästa laget i serien defensivt bara 15 mål insläppta på 18 omgångar visar på vilken styrka laget besitter. Få se vad som händer under hösten går laget upp till div.4 eller blir det ännu ett år i div.5 och laget tappar mängder av sina spelare till nästa säsong.

 
 
 
             SK91  tabelltrea   
 
 
      Lagets Skyttkung Viktor Thurby 10 mål
 

Låg illa till i början av säsongen men gjorde en rejäl uppräckning och tog helt välförtjänt tredje platsen . Jag har alltid beundrat lag som SK91 som lyckas säsong efter säsong med så små resurser kan inte vara lätt att locka spelare till sörstafors ifrån Västerås hållet med tanke på hur många lag som finns i närheten . Ännu en stabil säsong för SK91.

 
 
 
             Tillberga IK    4:a 2014 
 
 
           Laget skyttekung Jimmie Sjöstrand   16 mål
 
stora besvikelse, både spelmässigt som poängmässigt för Tillberga. Man målades upp utifrån som favoriter i serien . Det fanns bara ett alternativ för  man skulle gå upp. Den planen har gått rejält i baklås och istället för att känna doften av division 4 spel är det stanken av division 5 kvar. 
 
Höstsäsongen var platt fall. Spelet har inte alls stämt på det sättet man hoppats eller som det gjorde ifjol vilket lett till att poängförlusterna radats upp. En liten gåta att det inte gått bättre än så här  . Laget såg osäkert ut och det märktes tydligt att självförtroendet inte var på topp hos flertalet spelare. Den stabila lagmaskinen som ifjol firade stora triumfer verkade vara som bortblåst.
 
 
             Ransta IK 5:a  2014     
 
 
           Lagets skyttkung Joakim Johansson 9 mål
 
Ransta som ifjol vann div.6 överlägset  har haft en tung säsong och slutade till slut bara femma i tabellen. Vad som gick fel hos röd-vita  i år är svårare att analysera, kanske har laget haft för stor tro på sig själv vilket straffat sig, kanske var fjolåret snarare en tillfällighet än ett faktum .  Man saknar spetskompetensen för att hålla till i toppen men är alldeles för starka för att bli indragna i bottenstriden. Kan bara bli bättre till nästa säsong.
 

 
            Romfartuna GIF  6:a 2014
 
 
       Lagets skyttekung Thommy Engström 7 mål
 

Jag var helt övertygad om att laget skulle åka ur serien denna säsong efter att ha sätt en försäsong match med laget . Men det visade sig att det var inte hela truppen och jag tycker att laget gör en hyfsat säsong med tanke på spelar materialet . Hur länge räcker den här truppen till och hur länge kommer dom viktigaste spelarna att stanna i ett lag som aldrig kommer högre upp än en mattplacering .

 

 

               IK Oden 7:a 2014

 

             Lagets skyttekung Hysni Rysha 7 mål

 

 Inför seriestart pekades Oden ut som ett av de lag som skulle finnas med i toppen av div.5 och även vinna den.

Hela säsongen kantades av skandaler avhopp mm. Tränarbytet Jag har full förståelse för att ledningen i klubben kände sig pressad att vidta åtgärder ,bytet borde ha gjorts avsevärt mycket tidigare. Dom som sköter klubben måste börja rensa ut spelare som inte spelar för klubben eller med hjärtat och göra sig av med avdankade spelare som tror att dom äger klubben .

 

 
 
           Västerfärnebo AIK 8:a  
 
 
         Lagets skyttekung Alexander Söderström 19 mål
 

väntat att laget skulle slås i botten även denna säsong. När jag spelade så fruktade man att åka upp till Färnbo för att spela man visste att det skulle bli tufft men så är det inte nu för tiden .Laget har blandat och gett under  säsongen . laget åkte på hela 10 förluster och man var chanslösa i många av matcherna just mot dom bättre lagen i serien.

 

 

           Babylon FK  9:a     

 

       lagets skyttekung Andre Henrique Leite 21 mål

 

Nykomlingarna har inte lyckats växa in i division fem kostymen fullt ut under säsongen och med endast 15 poäng blev man fast förankrade i botten av serien . Trots att laget spelade riktig underhålland fotboll i många av sina matcherBabylon måste täta defensiven till nästa säsong då kan laget hamna högre upp i tabellen utan tvekan.

 

 

          Gideonsbergs IF  10:a 

 
 
 
           lagets skyttekung Arto Ojutkangas 10 Mål
 

För tredje året i rad som kommer GIF sist i tabellen och klarar sig kvar i serien vet intet om detta har hänt någon annan klubb tidigare i hela Sverige. Det vilar någon  förbannelse eller någon likande över Klubben och behöver brytas för att för eller senare så åker klubben år . Trots att laget värvar spelare hämtar in tränare så går det inte att få ordning på klubben.,