Summering av div.4 vårsäsongen

 
       
 
 
 Det brukar vara någon form av tradition att mot slutet av vårsäsongen utse ett all-star lag. Det är definitivt något som har efterfrågats i bloggens kommentarsfält. Denna fantastiska elva har ni själva nominerat och vilken elva det blev till slut .Vilken tränare skulle inte vilja ha denna elva för att starta matcherna med. Bra jobbat alla som har skickat mail och lagt in en kommentar  
 
 
 
 
 
 
 
Serieledning Tortuna SK
 
Att TSK skulle bli en succé denna säsong kändes självklart detta år ,Nej skojar bara . Det är alltid lika överraskande för alla att för varje gång man kollar tabellen i div.4 2015 . Efter Tortunas premiär förlust mot Arboga så tänkte jag ok detta lag kommer att kriga för ett nytt kontrakt denna säsong. Men oj vad fel jag hade.
 
 
Vi har snart kommit halvvägs in på säsongen i Västmalands fyran och TSK toppar tabellen med 23 inspelade poäng grymt bra gjort. Senast förra helgen tog laget en övertygande seger hemma mot Kolsva siffrorna skrevs till 3-0.
 
Laget har stått för en imponerande vårsäsong den unga truppen,blandat med rutinerade spelare och bra tränare och vind i seglenså kan TSK fortsätta överraska under hösten.
 
 
Vilka lag kan hota Tortuna 
 
 
Det är som det ser ut nu är det flera lag som kan stoppa Tortunas succe. 

Kungsör som är förhandsfavoriten till seriesegern har gått lite trög men laget jobbar stenhårt och har en bra defensiv . Laget är tabelltvåa och bara två poäng bakom TSK kan laget få en bra start på hösten då blir laget farliga och seriesegern kommer att bergas.

 

Sen är det helt öppet det är en hel drös av lag som kan vara med i kampen det är jätte jämn serie .lag som HSK kan slå alla lagen men är för ojämna för att följa med på hela resan men man vet aldrig med HSK.

 

IFK Västerås avslutade serien som dom började den uselt annars är det också ett lag för toppstriden. Munktorps och BSK kan störa men bara störa .

 

 
Vårens flopp.
 
 
 Måste bara nämna Arboga södra som ligger starx ovanför botten strecket det var mycket snack inför säsongen  att laget skulle vara med i toppen och slås mm.
 
 
Annars tycker jag att Norrrby SK som var i toppen väldig länge förra säsongen har värkligen floppat den här våren 11 poäng på elva matcher så här långt är dåligt ett dålig facit det hade laget redan efter ett par matcher förra våren.Måste bli ändring annars får laget börja om i div.5 där laget befann sig väldigt många säsonger .
 
 
 
Kampen om att undvika nedflyttning .
 
 
Flera lag som är inblandade ett av dom är nykomlingen Skinnsaktteberg som tog en tung och viktig seger mot Kolsav i den sista matchen kan bli deras räddning men än återstår det många poäng att slås om .
 
 
Assyriska kommer att vara fortsatt jumbo och jag har svårt att se hur dem ska kunna ha bli så mycket bättre under sommaruppehållet. Men allt är mjöligt nej något måste göras annars riskerar laget att åka ur . Har en bra och erfaren trupp men spelarna utnyttas kanske inte på rätt sätt ,
 
 
Kolsva är bottentippade och behöver ha all tur i värden om laget ska unvika nedflyttning samma sak gäller det för Norrby SK.
 
 
Skytteligan 


Daniel Grbic Hallstahammar SK 17  
Brandon Wade Arboga Södra IF 12  
       
   

'
 

Våren spelare utan tvekan denna Daniel 17 mål på 11 matcher det är kanske en spelare för VSK vem vet , löper ifrån försvar efter försvar och öser in må imponerande förstås och frågan är varför inget lag högre upp rycker i Daniel.

 
 
Sju spelare är i kampen om skytteligan,men dessa spelare ligger ett par mål bakom dessa två herrar.
 
Frågan är om en spelare som Brandon orkar hålla sig kvar i toppen. Troligen inte. Kampen om skytteligan blir troligtvis one man show Daniel Grbic Show.
 
 
Ja det var vårsummeringen då. Kommentarer är alltid välkomna.
 
 


Vårsäsongen summering av div.5

 
 
 
 
 
Babylon FK             26
IK Oden             25
Sörstafors-Kolbäck FK             22
Skultuna IS             22
Valskog IK             16
Gideonsbergs IF             15
Västerfärnebo AIK             13
Ransta IK             11
Tillberga IK Fotboll             9
Romfartuna GIF             9
Irsta IF             8
Surahammar FK             6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     Serieledning.
 
 
Det är svårt att inte ta av hatten för Babylon FK. Laget har fullständigt kört över allt motstånd. Enda förlusten var i premiären mot Västerfärnebo där man faktiskt inte var ett dugg bra.Tränare Hakim Al Hakim som för övrigt är den yngsta tränare på denna nivå har gjort ett kanonjobb.
 
 
Han har sammansvetsat gruppen som verkligen ger allt för varandra. Spelmässigt pratades mycket om tråkig fotboll från Babylons sida vilket vi kan till viss del hålla med om men samtidigt så vinner man sina matcher och då är det skitsamma hur det ser ut på plan.
 
 
Att Babylon leder serien före både Oden och Skultuna är en rejäl överraskning och hur länge denna saga fortsätter är det ingen som vet .
 
 
 
 Vilka lag kan hota Babylon.
 

Vi vet hur bra Oden kan vara när allt stämmer att laget förlorade stort mot SK91 i den sista omgången var en överraskning för alla . Oden kommer att spela div.4 nästa säsong det är mycket som tala för det tycker jag skulle vara en rejäl skräll om laget bli kvar i div.5 2016.

 

SK91 är verkligen med och utmanar på allvar och det ser riktig bra ut i många matcher men skulle behöva vara jämnare i sina matcher. Tappar många onödiga poäng mot sämre lag men kommer att störa och utmana topplagen hela vägen ut.

 

Skultuna var mångas favoriter att vinna div.5 rätt enkelt men det är aldrig enkelt att vinna en serien det vet dom som har lyckas .

 

Har jobbat sig upp hela vägen upp i tabellen efter en trög start och det vi vet är att detta är ett skönt gäng som krigar 90 min i alla matcher . Men kommer det att räcka till div.4 spel nästa säsong det tror jag inte.

 

 

 Vårens flopp.
 
 
En turbulent vår har de grönvita att bekänna då man efter 11 omgångar ligger nia i tabellen bara 1 poäng mer än Irsta som 8 poäng och ligger under strecket . Vilken missräkning 

Det tog några omgångar innan man hittade rätt men ska tillägga att laget har haft oflyt de sista matcherna men som det brukar sägas att en tabellen alldrig ljuger .Här stämmer det TIllberga måste hitta på något om inte laget ska slås om nytt kontrakt in i det sista.
 
 
 
Kampen om att undvika nedflyttning .
 
Irsta och surahamamr ligger under strecket med några poäng upp till säker mark. Det är inget man kommer ta ifatt om man spelar som man har gjort under våren .
 
Ett av de lagen kommer att åka ur division 5 . Båda kommer få jobba hårt om de vill hänga kvar i division 5. Min personliga åsikt är att Irsta  är något bättre en Surahammar det visade Irsta när laget krossade Sura i den  sista matchen då lagen mötes med 8-1.
 
Det kan faktiskt bli helt avgörande match på hösten mellan dessa två lag. Romfa är också indragit i bottenstriden även Tillberga är där det lär bli en super spännade höstsäsong för många av lagen,
 

Skytteligan 
 
 
 
Morgan Ängerfors     IK Oden     11  
Max Holmberg Skultuna IS      8  
Rauli Pakanen Valskog IK      8  
Uchechukwu  Babylon FK         8
 
 
 
Att Morgon skulle vara där är det ingen snack om även Max men att Rauli och succe nyförvärvet för Babylon Uche skulle vara med i toppen av skyttligan är en överraskning .
 
 
Spelare som Max kan spela högre upp i seriesytemet men på den här nivån är det mycket kompisar som av gör var man spelar.
 
Knappast att Echechu spelar div.5 nästa säsong många lag har redan jagat hans under skrift och mer kommer att ka´jaga den när säsongen är över,
 
 
Ja det var vårsummeringen då. Kommentarer är alltid välkomna.
 
 
 


Andra raka förlusten för Succé laget VIK

     
 
 
Laget förlorade sista matchen på vårsäsongen mot jumbon Kvarnnveden med 4-0, på bortaplan efter 0-0 i halvtid så kollapsade laget totalt och släppte in fyra mål i anddra .Nu får laget ladda om till höstsäsongen som drar igång den 25 Juli hemma mot serieledarna Enskede.