Imponerande vändning bäddade för tre poäng

 
 
                  Se alla målen och bilder på Facebook sidan Fotboll Blogg Miscot.
 
       
 
 
BK30  3-1 hemma mot Fanna så var resultatet var fullt rättvist. BK30 gör en av sina sämre matcher den här säsongen och har en hel del att jobba på.
 

 

Matchens första halvlek var spelmässigt rätt jämn. Det var ändå Fann som skapade de farligaste situationerna. Efter10 min spel får gästerna en riktig farlig målchans en dubbelchans BK30 räddar på mållinjen .

Tycker att BK30 inte riktigt får igång sitt egna spel i första halvleken.De rörde sig för dåligt när dom hade boll och det blir mycket okontrollerat spel, mycket fram och tillbaka och dom fick jobba väldigt hårt i defensiven.

0-0 i halvtid.

 

Andra halvlek

Med ställningen 0-1 efter 5 min i andra och ett minst sagt uselt anfallsspel, så var det inte mycket som pekade på att det skulle lossna för BK30 . Men det gjort det. Seger siffrorna skrevs till hela 3-1 efter två mål av Alana Anne Smith första målet gjorde Jennifer Forsman Ekfeldt.

 

Det var tre poäng och inget annat som det handlade om inför matchen för BK30. Hur denna trepoängare skulle bärgas spelade ingen roll, så länge poängen bara trillade in på kontot och det gjorde dom till slut. 

 Tight i toppen – då måste Bk30 vinna !

     
 
 
                                        Ikväll spelar BK30 :Damer mot Fanna BK kl 19:30
 
Endast tre poäng skiljer mellan trean BK30 och och serieledarna Boo FF  i den jämna division 1 serien.BK har inte råd att tappa poäng i en sån här match om laget skall slås om en Elitettan plats. Fanna är näst jumbo och har bara fyra efter sex matcher.


Syrianska i topp efter en ny seger !!

                   
                 
 
 
Syrianska inkasserade en viktig trepoängare när man bortabesegrade tabelltrean Sollentuna under söndagseftermiddagen. Jonathan Bahar avgjorde toppmötet med matchens enda mål - men överlag var det en enorm rödgul arbetsinsats som låg bakom 1-0-segern på Sollentunavallen.

Med två raka vinster - och fem raka matcher utan förlust - reste Syrianska till huvudstadens norra delar för ett toppmöte mot den stora seriefavoriten Sollentuna under söndagseftermiddagen. Sollentuna, som hade vunnit sju av sina nio seriematcher samt slagit ut division ett-laget Vasalund i cupen, jagade serieledning samtidigt som Syrianska behövde en trepoängare för att krympa avståndet upp till topptrion.

 

Solen sken visserligen denna vackra försommardag, men vinden var stark vilket gjorde det svårspelat. Även om Sasa Plavsic, som för dagen matchades på det centrala mittfältet, drog till med ett tidigt avslut som skapade vissa problem för hemmakeepern Jonas Olsson var matchinledningen väldigt avvaktande. Inget av lagen fick till något ordnat spel och den första halvtimmen var oerhört händelsefattig. 

 

Syrianska skulle sätta sig i förarsätet i den 32:a minuten när Viktor Göranzons långa utspark hittade fram till Jonathan Bahar som vände bort sin försvarare och dundrade upp 0-1 i det första krysset - matchens första målchans och de rödgula var effektiva när den väl dök upp.

 

Den första halvleken bjöd i övrigt inte på allt för många farligheter, där Syrianska ändå var närmast att näta på nytt. Pavol Orolìn hade dubbla chanser att utöka bortaledningen med ett friläge som hemmakeepern Olsson räddade med en benparad och därefter ett skruvat avslut tätt utanför den bortre stolpen. Sollentunas hetaste chans var en frispark som tvingade Viktor Göranzon till en bra räddning, och välorganiserat Syrianska kunde tämligen ohotat få med sig en 1-0-ledning in i paus.

 

Det mest anmärkningsvärda från den första halvleken var annars att rutinerade Mikael Thorstensson delade ut en riktigt ful armbåge i ansiktet på unge Josef Akpinar som enbart bestraffades med ett gult kort. Att en så pass bra spelare som Thorstensson tar ut sin frustration på en mer än 15 år yngre Akpinar är svagt och förhoppningsvis någon som han inte är speciellt stolt över nu i efterhand.

 

I inledningen av den andra halvleken tog Sollentuna inte helt oväntat tag i taktpinnen och bet sig fast med längre spelsekvenser på offensiv planhalva - men Syrianska låg rätt i sina positioner och bjöd inte sina motståndare på några som helst ytor. Hemmalagets kvitteringschanser lös med sin frånvaro och mer eller mindre alla anfallsförsök rann ut i sanden. De rödgula hade full koll på händelserna och utmanövrerade ett för dagen väldigt lättläst Sollentuna.

 

Olyckligtvis tvingades både Michal Habànek och Pavol Orolìn utgå med skadekänningar - men dessförinnan hade Orolìn ett jätteläge att punktera tillställningen i ett friläge. Avslutet passerade hemmakeepern Olsson men Andrew Sumba hann upp bollen innan mållinjen. Även Sasa Plavsic och inhoppande Viktor Tsouplakis var snubblande nära trycka dit tvåan i en något tilltrasslad situation efter en bortakontring. När en annan inhoppare - mittfältaren Attila Pinte - tvingades linka av med en befarad korsbandsskada efter bara ett par minuter på planen hade Syrianska inget annat att göra än att avsluta matchen med tio man. 

 

Sollentuna fick till ett rejält sluttryck, men skrapade egentligen bara ihop till en enda vettig kvitteringschans när bollen damp ned framför fötterna på Mikael Leino inne i boxen. Viktor Göranzon fredade sitt mål med en vass räddning och Syrianska fixade till slut en blytung bortaseger i toppmötet. 

 

Segern var Syrianskas tredje raka och likväl den fjärde på fem matcher - vilket gör de rödgula till seriens formstarkaste lag samtidigt som man sakta men säkert närmar sig topptrion från sin fjärdeplats. Trepoängaren på Sollentunavallen föranleddes av en stark arbetsinsats och en välorganiserad och disciplinerad defensiv där Sollentuna inte bjöds på någonting. Hemmalaget fick faktiskt totalt sett bara till fyra avslut på mål, och i ärlighetens namn så var Syrianska det lag som skapade de hetaste chanserna i sina spelvändningar och kunde mycket väl ha punkterat matchen både en och två gånger om.

 

Nu gäller det för de rödgula att fortsätta på den inslagna vägen och ladda om inför nästa uppgift som blir ett hemmamöte mot Boo FK nästa helg. Den matchen spelas på söndag, och följs därefter upp med ett bortamöte mot serieledande FC Gute och ett hemmaderby mot VIK innan man går på sommarledighet.