3-3 i toppmötet mellan Tillberga och Romfartuna GIF

 
 
 
 
Hämtat ifrån Tillberga hemsida.
 
Dagens match i division 4 dam, mellan Tillberga IK och Romfartuna GIF var en rysare redan innan matchstart. Två topplag och dessutom derby.

Matchen börjar på ett klassiskt derbysätt med mycket närkamper och inte särskilt välspelad. Romfartuna kommer till några halvchanser efter bra spelkombinationer på mittfältet med djupledsbollar till anfallet.
Tillberga försöker lägga bollar på yta bakom Romfas trebackslinje, både i djupet och på kanten, vilket resulterar i flera offside-avblåsningar. Sandra får dock ett friläge som Romfas målvakt lyckas komma ut och avstyra.
I halvtid är resultatet 0-0, rättvist sett till det böljande spelet i båda riktningar. Det var mycket kamp som domaren försökte stävja med många avblåsningar.

I andra halvlek startade Tillberga lite starkare och vinner dueller på mitten.
I 50min vinner Johanna Wallert bollen i en närkamp på mitten och frispelar Caroline Nilson som sätter bollen säkert till 1-0.
Romfartuna jobbar hårt på mittfältet och börjar vinna andrabollarna och kommer in i en bra period.
I 54min spelar Romfa fram en djupledsboll genom Tillbergas försvar och sätter 1-1.
Romfa fortsätter att vara lite hetare och i 58min kommer de fram på sin högerkant och skjuter över Roxana i mål till 1-2.
I 62 minuten gör Romfa även 1-3. Alltså 3 mål på 8 minuter.
Tillberga börjar nu lyfta spelet samtidigt som Romfa sjunker ner i sina positioner.
I 64 min får Tillberga en frispark på Romfas planhalva. Rambo lägger frisparken mot straffområdet där Julia styr in till 2-3.
Tillberga fortsätter hålla pressen och i 73min spelar Wallert fram Sandra som gör 3-3.
I minuten efter kommer Romfa fram i straffområdet där anfallaren stoppas felaktigt och domaren blåser straff.
Straffen skjuts strax utanför och det står fortfarande 3-3.
Tillberga har spelet mestadels, där Romfa kommer upp sporadiskt. Roxy i Tillbergamålet skadas tyvärr och Anna Berggren ställer sig mellan stolparna, men Tillberga fortsätter vara farligare i slutet av matchen och i slutet blir Sandra frispelad och lättar över Romfas målvakt...och ribban.
Matchen slutar 3-3 efter en spännande andra halvlek och det blev en rysare som inte var så välspelad men med mycket kamp i ett derby med två topplag i division 4.
Matchenslirare tycker vi tränare att Johanna Wallert och Gita Sörengård var. 
Vill tacka alla dom 60 som var och tittade på en rysare :)Kommentarer

Kom ih�g


Trackback