Tillbaka i vinnarspåret - 4-2 mot Irsta IF

 

Tortuna SK  återhämtade sig snabbt efter förlusten mot IFK Västerås . Det blev seger hemma mot Irsta söndagen. Matchen slutade 4–0.

 

TSK är tillbaka på vinnarspåret efter en stabil 4–2- Målskyttar blev 

  • 3’ Johan Phalm
  • 21’ Joakim Jansson
  • 29’ Simon Johansson
  • 49’ Jacob Phalm

 Läs mer om matchen nedan hämtat från TSK hemsida.

 

Irsta IF väntade i söndagens hemmamatch, efter mycket regnande i helgen sken solen och det var upplagt för en tuff batalj. Vi drabbades av två jobbsposter på dagen, först meddelade Sterge halsont och ställde in och timmen efter ställde Sjöberg in med feber, två centrala mittfältare, så det gällde att göra om och göra rätt för oss på sidan.
Vi formerade en startelva med följande utseende; Robin, Garside, Jacke, Simpe, Klas, på mf centralt Gölles, Lampan och Sjölund, yttrar Johan och Forsstedt och Mannen på topp. På sidan satt "supersuben" Jansson som vi ringt in kl 13, dvs en timme före samling, Parsa, P och Deko som också ställde upp med kort varsel.

Matchen kunde inte ha kunnat börja mycket bättre, efter en och halv minut ger Johan oss ledningen genom att vricka in bollen i bortre burgaveln. Målnollan spräckt för Johan och en smakstart för oss! Sen blev det åka av närmaste halvtimman, lagen bytte chanser och spelet svängde fram och tillbaka, inte helt optimalt för tränartjärtan men säkert kul för publiken.1-1 för Irsta kommer efter ca 10 minuter, en praktträff på volley utan chans för Robin. Vi gör rätt snabbt 2-1, denna gång krigar Jansson in bollen efter att strax innan kommit in som erättare för en skadad Klas. En riktig supersub! Men Irsta ville mer så de gör 2-2 där vi går bort oss lite på vår högerkant , skott från snäv vinkel i vänsterposition, Robin får inte grepp på bollen utan hans räddning slås in på returen. Men det var inte slut där utan i den 29:e minuten får Mannen en lika bra volleyträff från 20 meter och så är det hux flux 3-2! Varken vi eller Irsta har väl gjort oss kända för at göra så mycket mål, och inte släppa in så mycket heller för den delen, så man var lite tagen på sidan och funderade på om vi skulle få ett tiebreak avgörande i slutminuterna till 7-6 eller 6-7. 
Men efter 3-2 lugnade det ner sig lite, vi började mer och mer ha kontroll på boll och spel och i sista minuten före paus var Parsa ca 5 cm från att få göra 4-2. Han får en fin passning när han är kring straffpunkten, lägger upp bollen men tyvärr utanför med en hårsmån.

Alla som läst så här långt förstår att diskussionen i paus till en del handlade om försvarsspelet och att hålla i bollen mer så vi skulle slippa detta chansbytande. Antar på goda grunder att diskussionen lät ungefär likadan inne hos Irsta. 
Efter paus blev det en annan match där vi dominerade rätt klart första 20-25, vi får en straff då målisen drar ner Johan efter en retur, mycket klar straffspark och Jacke exekuterade som han brukar, dvs i mål. Sen har vi en bra kontrollerad period där vi skapar bra lägen ett flertal gånger men får inte in bollen till ett helt avgörande 5-2 mål och sista 10-15 trycker Irsta på rejält, gör några offensiva byten och börjar lyfta långt för att få press på vår fyrbackslinje utan att lyckas forcera in en reducering. Summerar man matchen med publika kommentarer blir det "en rolig och sevärd match", summerar vi från sidan matchen blir det "inte klockrent alla gånger men en rättvis seger til slut". 
Jörgen och jag pratade efteråt om att laginsatsen, och speciellt andra halvleks insats, ska premieras och lyftas upp som det som avgjorde till vår fördel. Två spelare gjorde riktigt bra insatser och det var Jacke längst bak och Sjölund på mitten som sprang kopiöst (idag igen). Men alla är klart godkända. Två jobsposter redan i första idag, Klas fick gå ut efter en kvart med känningar i ljumsken och Gölles efter en halvtimme med problem med en vad. Hoppas båda är spelklara snarast!

Nu tränar vi på tisdag men endast mellan 19-20, samling 18.45, eftersom vi har bortamatch mot Kolsva på onsdag.
Kommentarer

Kom ih�g


Trackback