Tung förlust för Tortuna SK

 
 
Förlust för Tortuna med 1-0 mot Kolsva IF.
 

Det är alltid svårspelat i kolsva men är man ett topplag och har varit det hela säsong så ska man kunna slå ett lag som Kolsva.Tråkigt för Tortuna som en bra chans att leda serien med tre poäng .

 

så här skriver TSK om matchen.

 Det är sällan man efter en 0-1 förlust kan skriva att vi totalt gör en bra match och i en halvlek är överlägsna motståndarna. Så var det idag och det gör att man lider med alla som ställde upp och krigade idag och fick vända hemåt med 0 poäng. Vi hade 14 spelare med oss till Kolsva idag, inte kul att åka på så få på en på förhand tuff batalj mot ett Krigargäng med stort K som Kolsva är. Vi nyttjade bara 12 spelare över matchen, så redan här vill jag tacka två snabbinkallade i Robban Wessman och Filip Tallén som åkte med som back-up om det skulle behövas men som fick vända hemåt utan någon minut på planen.Varför kom inte killarna in då? Jo, för att andra halvlek är en av de mer dominerande halvlekar vi spelat på år och dag, en "normal dag" gör vi minst några mål i andra halvlek men Kolsva ville annat och försvarade sig briljant och energiskt till sista övertidsminuten.

Matchen började precis som vi ofta börjat den här säsongen; för försiktigt, för lite press och rörelse och vips så gör de 1-0 på ett inlägg som Robin boxar bort men inte tillräckligt långt för där bollen dimper ner står en Kolsvaspelare och borrar in den i nätet på halvvolley. Det blev väckarklockan för oss och efter det för vi spelet i stora delar av första halvlek för att i slutminuten av första få hjärtat i halsgropen då en Kolsvaspelare vandrar in i plan från vänster och lossar stora kanonen som slår i insida krysset och ut bakom Robin. Skulle kunnat blivit 2-0 där och det hade känts ännu värre....

I paus bestämde vi oss för att låta Parsa vila, sätta upp Johan på vänsteryttern och slänga in John på mittbacken med order att följa med på alla fasta situationer. Och det gjorde han med en pondus som är få förunnat i luftrummet, han vann i stort sett alla bollar i luften och vi skapade massor av andra lägen på John´s nickskarvar utan att vi kunde förvalta dem i mål. Närmast mål var John själv som nickade i ribban mitt i halvleken och Mannen som ren med målvakten - men i tidsnöd då Kolsvaspelare var väldigt nära - slår på en kanon rätt i bröstkorgen på målvakten. Också att sätta pressen mycket högre upp i plan för att tvinga Kolsva att slå långt direkt eller vända hemåt var något vi gjorde mycket bra hela andra halvan av matchen.

Det man kan konstatera är att Kolsva ska ha en stor eloge för deras inställning att vinna matchen, de rensade friskt till höger och vänster och spelade taktiskt smart för att freda sitt eget mål. Vår andra halvlek är bra med hög intensitet och mycket energi medan den första tyvärr till vissa delar var sämre. Fyrbackslinjen var bra hela matchen, och framåt gör vi allt utom mål i andra halvlek så summeringen blir att kan vi spela så här och få lite utdelning på tisdag så blir det en kul match!

Nu tränar vi på söndag nästa gång, för säkerhets skull vanlig träningstid 19.00 så att så många som möjligt kan vara med. Till nästa match hoppas vi få tillbaka 4-5 spelare som idag är sjuka eller småskadade eller jobbade... Det är hemmamatch på tisdag mot Kungsör som också kan blanda sig i toppstriden vid vinst imorgon mot SIS. Just nu är tabellen "sjukt spännande" både i to
Kommentarer

Det var inte spel mot ett mål som skrivs i referatet.Var själv på matchen.
Kolsva hade minst lika många målchanser som Tortuna.
Kolsva hade fyra av sina bästa spelare borta.


Kom ih�g


Trackback