Skiljebo - Värmbols FC 3-1 (0-0)

       
 
 

Under lördagen begav sig VFC till Västerås för att möta försäsongens hittills tuffaste motståndare och vi var förberedda på att få slita en del i vårt försvarsspel. Skiljebo är ett offensivt skickligt lag, många tekniska spelare och de gav oss stora problem i första halvlek. De pressade oss hårt och högt och vårt anfallsspel blev väldigt stressat och tyvärr alldeles för hög felprocent på alldeles för många spelare. Emellanåt hittade vi lite lugn och lyckades spela förbi deras första press och då gav vi dem direkt bekymmer. Men i det stora hela så prestesterar vi en hård arbetsinsats i defensiven i första halvlek samt så skapar vi två heta målchanser varav Vedrans avslut hamnar utanför mål samt så gör Karja mål på skott efter hörna men målet döms bort för misstänkt offside. Tveksam men den domaren som blott gjorde sin andra match, var väldigt tveksam i många situationer tyvärr. Vi lyckas dock hålla nollan i första halvlek och de sista 10 minuterna av första så såg man tendenser till ett bättre offensivt passningsspel. 

 

Till andra halvlek går vi ut med en helt annan agressivitet och ett annat mod i vårt passningsspel vilket gör att de första 20 minuterna av andra halvlek är rätt bra från vår sida och det är även i den perioden som vi tar ledningen efter att Kello slår en djupledsboll till Emil, som tar sig förbi sin spelare och snyggt placerar in 0-1. En stark del av matchen belönas med ett mål. Vi passar på att göra två byten i samband med målet, ut med Karja och Vedran och in med Athan och Znar. 

Efter målet så händer någonting och vi sätter oss i väldigt lustiga situationer och dessa situationer gör att vi släpper in 3 mål på fem minuter 1-1 är en missriktad utspark som till slut slås in i mål, 2-1 gör de när vi har en egen frispark på egen planhalva men där vi ställer upp oss fel i positionsspelet och 3-1 sätter dem efter fel i positionsspelet i samband med ett inkast samt att vi ska defintivt ha frispark efter att deras spelare kommit med dobbarna först i motlägget med Eric. Matchen slutar 3-1 till Skiljebo och tyvärr så ger vi bort alla tre målen, vid två av målen har vi dessutom bollen i tryggt förvar. Att vi förlorar mot ett bra Siljebo är inte så mycket att orda om men däremot målen vi släpper in tåls att diskutera. Vi skakar ändå Skiljebo med en oprövad och orutinerad trupp vilket visar att fler ska slåss om startplatserna i år!

 

Vi tar med oss att trots en helt ny elva, ny backlinje, många spelare borta så visar vi ändå upp en trygg defensiv, om man bortser från de där usla 10 minuterna då vi tappar 1-0 till 1-3. Idag är vi tyvärr för fega i vårt passningsspel och våra tekniska misstag är lite för många och det gör att vi inte riktigt kommer upp i den nivå som vi vill offensivt. Vi har en bra period i andra halvlek som resulterar i en ledning men annars så är det lite för många fel. 

 


Franke seger – men inget bra spel

        
 
Det var mycket nytt för IK Franke när man tog emot Köping FF i en träningsmatch hemma på Råby IP .Dagen bjöd på ett strålande väder att det var Franke andra eller tredje match för året var något som syntes väl.
 
Franke hade spelet och man fortsätter att rulla bra boll som man gjorde hela förra säsongen .Man spelade mycket på högerkanten så att det blev lite tjatigt och ofarligt. Vore bra med lite ändringin inför div.3 säsongen. Men ska sägas att laget en solid defensivinte konsigt med en sådan målvakt.
 
Köping hade svårt att skapa lägen och kommer att få det tufft den här säsongen saknade ett eget spel.Franke vann till slut helt rättvist med 2-1 och något mål till hade nog kunna ramla in .Det var ju ingen höjdarmatch direkt,men det är ju en försäsongsmatch inte mer.
 


Kalla vädret stoppade inte BK30– tog första poängen

      
 
      
 


Det kalla vädret gjorde att förutsättningarna för skönspel försvann i den matchen. Detta bidrog till en svårspelad plan med lite risk för halka.

Matchen började bäst av gästerna som pressade Bk30 till max. Egentligen är det inte konstigt för det var första gången bk30 damerna var ute på en fullstor plan.

 

Mycket av spelet ifrån hemmalaget var chansartat spel inte konstig de heller. Tips Åbo hade ett visst spelövertag under hela matchen. Men BK30 var farliga hela tiden på sina omställningar. Matchen lirare blev i mina ögon Jonna Böckert som bland annat räddade ett par frilägen i början av matchen det är en riktig bra målvakt.

Med tanke på dom förrättningarna som fans inför den här matchen och motståndet så gjorde bk30 en super bra insats igår. Matchen slutade 3-3

 

Målskyttar 2 Elin Hammar och Sofia Frohm