Två lag verkar göra upp om seriesegern i division 5

          
 
 
Med halva säsongen spelad av division 5 kan man lätt konstatera att hösten kommer bli spännande. HSK som förra säsongen trillade ur division 4, har tagit 28 av 33 möjliga poäng. Tätt där bakom skuggar lokalkonkurrenten Gideonsberg IF  på 25 poäng.
 
Att trilla ur en serie är aldrig kul, det fick Hallstahammar erfara förra säsongen när de misslyckades med att rädda kontraktet, men många spelare i klubben har hittat flera positiva saker ur degraderingen. Laget har nämligen utvecklat ett mer fungerande grundspel den här säsongen.
 
 Vi hade inget eget spel förra säsongen och fick bara försvara oss. Nu har vi utvecklat ett eget spel där vi får anfalla och föra matcherna mycket mer. Spelarna har fått större självförtroende när de fått ha bollen mera säger en spelare till bloggen.
 
 Jag tror att det kommer bli en väldigt jämn höst. Oden och Västerfärnebo har visat att de också är duktiga lag så både HSK och GIF måste vara beredda på en tuff höst.Jag tycker att båda lagen är för bra för den här serien. Skulle gärna se att de ändrar om division 5-serien lite och lyfter upp mer än ett lag.
 
Det är ett för stort glapp mellan de bra och de lite sämre lagen i division 5.


Köping FF fortsätter spetsa till truppen inför hösten

 
 
Munktorps BK-anfallaren Andre Garabet är klar för Köping FF och finns troligen i med truppen mot Västanvik under lördagen.


Nu är det upp till bevis för Skiljebo SK

 
 

 


Skiljebo SK slutade sexa i div.2 i fjol. Inför den här säsongen är klubben en av favoriterna till seriesegern.i år har klubben tagit en fin position för att kunna vara med i toppstriden under hösten.

 

Att klubben alltid är favoriter att vinna sina matcher kan vara en nackdel tycker jag. Har seriens kanske försvarsstarkaste lag och både bred och spetsig trupp för att ta sig till div.1.

 

Skiljebo har allt i sina händer .Laget parkerar för tillfället på en tredje plats och är hela 7 poäng bakom serieledarna BK Forward men till sin fördel har laget en match mindre spelad. Så de avståndet kan krämpa till fyra poäng om laget lyckas vinna nu på lördag hemma mot Håbo FF.