Sammanfattning, omgång 7 Divisions 5

     

 

 

                                  Tillberga IK-Oden slut 1-3

 

Oden tog en skön och meriterade seger borta mot Tillberga Segersiffrorna skrevs till 3–1. Morgan Ängerfors låg bakom dagens seger med sina två mål. Oden fortsätter jakten på topplagen. Tillberga sjunker längre och längre ner i tabellen.

 

 

                               Ransta IK-Västerfärnebo AIK slut 0-0

 

Ransta hade behövt vinna men en poäng mot VAIK är helt ok. VAIK fortätter att agera svårslaget och hänger med i toppen.

 

                         Sörstafor/kolbäck –Ryddarhytte SK slut 8-1

 

 Ett sylvasst SK91 körde över bottenlaget med hela 8-1 och jakten på topplagen har börjat.

 

 

                                Forsby FF-Ramnäs  IF slut 0-3

 

     Ramnäs radar upp segerar och toppen närmar sig på allvar för laget.



Säker seger för HSK borta mot Babylon FK

 

 

      
 

 

 

Det var HSK i medvind som kom till spel mot bottenlaget på Wenströmska IP under tisdagseftermiddagen. Efter bara 1-1 mot Tillberga senast fanns det anledning till nervositet hos de rödvita, som för dagen.Dessutom mönstrade HSK bästa möjliga startelva med b.la. formstarke Tobias Holmgren som löpte kopiöst under hela matchen.

 

Det var också HSK som satte bäst fart inledningsvis och i den 5:e matchminuten efter lite trassel i Babylons straffområde gjorde Mattias Thelin inga misstag utan satte 1-0 säkert bakom en chanslös Jaafar i hemmamålet.  Hemmalaget fick kontakt när man kvitterade till 1-1 genom Ahmed Saefe Abdulrahman iden 25:e.

Bortalaget fortsatte att trummade på med ett rörligt passningsspel och i den 34:e matchminuten gjorde Tobias Holmgren 2-1 för HSK.

Efter målet mattades speltempot av en aning och HSK tog över spelet helt och hållet mot slutet av halvleken då man alltsomoftast lyckades vinna bollen hög upp i banan och på så sätt trycka tillbaka hemmalaget i sitt eget straffområde .

 

Trots det stora spelövertaget saknas dock skärpan i de avgörande lägena vilket gör att 2-1 står sig till halvtidsvilan.    

Bortalagets press fortsatte i den andra halvleken man lyckades omgående skapa ett par heta chanser varav en resulterade i 4-1 efter att Kamran Safri lyckats komma loss i den 64.e han rundar målvakten och placerar bollen enkelt i mål.


Efter 4-1-målet var det aldrig något snack om vilket som var det bästa laget för dagen och HSK och gjorde också 5-1  Det märktes dock att matchen redan var avgjord då bortalaget ofta valde en eller två passningar för mycket istället för avslut framför mål. Därmed blev det inga fler mål, men likväl en stabil 5-1-seger för ett HSK som för tillfället befinner sig i superform. Står nu på samma poäng som GIF som har 16 poäng men med bättre målskillnad. 

 



Gideonsbergs IF hade Lekstuga på Önsta IP

 
       
 
GIF tog tag i taktpinnen från och med första minuten och styrde spelet. Det dröjer inte längre än till den 1 matchminuten innan 1-0 kom för GIF och det var igång .Spelmässigt så hade inte Sura mycket att sätta emot idag .Det var spel mot ett mål. Det fortsatte att hända grejer för hemmalaget som innan en kvart hade gjort 3-0.Sura får en en reducering till 3-1starx innan paus.
 
Efter GIF  fjärde mål i ibörjan andra halvlek tappar matchen tempo men det är fortfarande GIF som styr fullständigt. Sura ser ut som ett pojklag och har stora problem att komma in i matchen och det är inte mycket tid man får med bollen utan att GIF är där.
 
Segersiffrorna skrevs till 10-1 för GIF till slut .Sura totalt överkörda idag.GIF leder fortfarande serien på 16 poäng.