Irsta IF fixade nytt-kontrakt

 
 
Irsta presterade i måstematchen.Nu har serienykomlingen fixat nytt kontrakt i division 4.Irsta hade kniven mot strupen i ödesmatchen mot Kolsva. Förlust och laget skulle vara beroende av andra lags resultat.
 
Men Irsta vann till slut komfortabelt med 2–0 och fixade ett nytt division 4-kontrakt för egen maskin.Det blev lite samma känsla som i fjol när Irsta blev klara för division 4. Det här var riktigt roligt och vi känner en enorm glädje. Vi hade allt i egna händer och vi lyckades klara av den här måstematchen säger en spelare till bloggen.
 
Stort grattis Irsta 


Skinnskattebrgs otroliga avslutning av säsongen

 

 

 


Jag får väl vara den första som kryper till korset och säger förlåt för att jag tvivlade på detta lag. Även om det såg totalt hopplöst ut för så sent som ett par veckor sedan så skall hoppet vara det sista som överger. Vad är det då som har hänt egentligen?

 

 Skinnskattebergs som tidigare var kända som jojolaget nummer ett har nu gjort sin tredje raka säsong i div.4. vilket inte är helt fy skam. Tittar man dock på de tidigare placeringarna så är de inte särskilt smickrande .

 Det är lite av en tradition att laget väntar in till de absolut sista omgångarna för att säkra nytt kontrakt, allt för att göra det så jobbigt som möjligt för oss.

 

Vad som nu hände med laget vet jag inte och det finns nog ingen som kan förklara det heller. Igår blev det en ny seger för Skinnskatteberg borta mot Assyriska med 1-0. Nu är kontraktet  i hamn Nu möter man bottenkurrenten bosniska på hemmaplan i sista omgången . För Assyriska del ser tuffare ut man måste vinna borta mot Skultuna i sista omgången ett lag som jagar kvalspel.

 

Hur som helst så är det något helt osannolikt som hänt och jag har lärt mig att hoppet är något som man alltid skall ha inom sig hur mörkt det än kan vara.

 Bra första halvlek och en litet sämre andra mot Holmalunds

 


Över 100  personer hade sökt sig till Ringvallen när
Holmalunds  (10’e plats) kom på besök. Holmalunds som ofta brukar vara tuffa att möta och har duktige Beatrice Persson på topp.

Det var BK30 som startade bäst efter Cassandra slagit en hörna i den 3:e min som gick direkt in i mål.

 

Hemmalaget hade en väldigt bra första halvlek och offensiven såg det riktigt bra ut. Hade kunnat blivit några fler mål för BK30 om skärpan framför mål funnits. 1-0 stod sig halvleken ut.

 

I den andra halvleken såg BK30 nyvakna ut och hade extremt svårt. Många felpassningar av tjejerna som inte gick inte helhjärtat in i duellernaså såg ut alla fall.Det gjorde att gästerna fick chansen att jaga en kvittering och man var riktig nära ett par gånger .Mimmi Paulsson fick står för några matchavgörande räddningar och hade det svettigt ett tag.

Trots en bättre period i mitten av andra av Bk30 som hade några riktigt heta chanser att stänga matchen.så kändes det som att BK30 gick på halvfart.

 Det blev till slut en seger med 1-0 för BK30 damer men spelmässigt var andra halvlek riktig svag av BK30. Tre poäng är tre poäng och kontraktet är nu inte långt borta .Det skiljer 10 poäng ner till Östersund under strecket och troligen behöver BK30 en vinst till för att vara säkra på ett nytt kontrakt.