Hoppet lever för IFK Västerås

 
 

klassisk "måstematch" stod på agendan när Kolsva mötte IFK Västerås på Vargheden IP. Ett topplag mot ett mittenlag. Ett lag som jagar uppflyttning och ett lag som vill placera sig högre upp i tabellen. Så en lätt match för IFK Västerås neh du.det va lite för mycket att begära. Men! Det viktiga är att de IFK tog sig samman och såg till att är nu är på kvalplats till division 3!

 

IFK chockade Kolsva  med att ta ledningen med 1-0 redan i matchminut 22,genom  ett självmål .En kalldusch för hemmalaget..I början av andra gjorde också Hugo Östlund Rödlund 0-2 för IFK och hemmalaget hade en tung väg att vandra.

 Men i  den 60:e min skulle hemmalaget få sin chans att ta sig in i matchen och wow som man tog den. Först reducerade Daniel Hahre till 1-2 sedan kvitterade Sebastian Wieweg till 2-2. Samma spelare gav även Kolsva ledningen med 3-2 vilken vändning av hemmalaget.

 Men en spelare ville annat hans namn är Jaser Al-Mosawy som först kom att kvittera till 3-3 för med 10 min kvar att spela om. ´Sedan blev han matchhjälte när han avgjorde  matchen för IFK  med sitt andra mål till 4-3 med endast minuten kvar att spela. Vilken match och vilken viktig seger för IFK Västerås.

 

Inför de kommande 2 matcherna som är kvar har IFK åtminstone kvalplatsen i sina egna har dock för långt upp till Arboga som leder serien med sex poäng före .Nyckelmatchen blir kommande, hemma mot Kungsör, som ännu inte gett sig helt i kampen om kvalplatsen.

 
Kommentarer

Inte ett ord om lördagens heta derby mellan HSK-sk91?


Kom ih�g


Trackback