Sermed Habib lämnar Ik Franke efter 15 säsonger för spel i divison 1 och Karlslunds IF .
 
 
 
Se vad Karlsunds har skrivet om sitt nyförvärv.
 
Trots att Habib är ytterback har han under sin säsong med Franke i Division 3 stått för imponerande 17 poäng, fördelat på tio mål och sju assister. Med det blev han delad intern skyttekung i laget som slutade fyra i serietabellen. 
 
 
Habib blev efter säsongen inbjuden till provspel med Karlslund under november och imponerade på tränarstaben, och nu står det alltså klart att han, som för övrigt inte har några släktband till sin nye lagkamrat och namne Ibrahim Habib, är klar för två år hos Karlslunds IF HFK. 

Sermed, du kommer från en bra säsong med IK Franke där du gjorde många poäng som vänsterback. Berätta lite om din säsong.
- Ja, individuellt sett är jag relativt nöjd med min säsong, även om det finns saker som jag velat göra bättre. Jag kunde med hjälp av min tränare Alexander Rubin spela väldigt offensivt och bidra i varje anfall, och det resulterade i en och annan målchans som jag hade turen att sätta då och då.

Hur kommer det sig att du valde att skriva på för Karlslunds IF HFK?
- Det blev Karlslund för att det kändes verkligen som det bästa alternativet för min utveckling. Jag har fått en jättebra bild av klubben i det stora hela där anläggningen är jättefin samt tränare som är väldigt kompetenta fotbollsmässigt och personlighetsmässigt. Min uppfattning är att klubben är välorganiserad och proffsig.

Berätta lite allmänt om dig, både privat och som fotbollsspelare?
- Jag är en lugn person privat som bor i Västerås och pluggar på högskolan där. Som fotbollsspelare är jag en spelare som alltid vill bidra till laget samt försöka ge mig de bästa förutsättningarna för att prestera på varje träning och match.

Förra året var Västerås SK intresserade av dig, hade du fler i år som var sugna på att värva dig?
- Det har funnits andra intressen från andra klubbar, men Karlslund kändes helt rätt för mig.

Vad kommer du bidra med till Karlslund?
- Min förhoppning är att jag har egenskaper som kan bidra till lagets spel och hjälpa laget mot en bra säsong.

Känner du igen någon spelare i laget?
- Den spelare som sticker ut är givetvis Shpëtim Hasani som spelat i Allsvenskan och gjort en del mål, haha. 

Vad vill du med din egen fotboll?
- Jag vill träna rätt och bli så bra som möjligt. Detta blir en ny utmaning för mig och jag ser med spänning fram emot att få konkurrera på en högre nivå än tidigare.

Till sist, vem är din favoritspelare och varför?
- Jag har ingen direkt favorit men Marcelo i Real Madrid är svår att inte tycka om, hans tekniska förmåga är något utöver det vanliga.

Senioransvarige Daniel Nordén Karlsson om Sermed Habib:
- Sermed är en spännande spelare som jag tror kommer överraska i Division 1. En ytterspringare som med sin snabbhet kommer vara ett ständigt hot för motståndarna. Han stod för många poäng i Franke i år, och vi hoppas såklart att han kan bidra på samma sätt i Karlslund nästa säsong.
 

Kommentera

Publiceras ej