FC Västerås inleder samarbete med Assyriska FC

 

 

Assyriska FC Fotboll och FC Västerås har kommit överens om att samarbeta denna säsong.

 

 

Assyriska FC Sportchef och tränare Dani Dinler och FC Västerås ordförande Jörgen Jacobsen och styrelsen för båda lagen träffades häromdagen och båda parter undertecknade samarbete på en rad olika punkter.

 

På det fotbollsmässiga,har föreningarna slutit ett farmaravtal och kommer på så sätt att utbyta fotbollserfarenheter och kunskaper med varandra. Spelare kommer att kunna gå mellan klubbarna under säsongen .Träningarna kommer också att hållas tillsammans. Syftet är att stärka bägge föreningarna i sina sportsliga ambitioner att ta sig upp i seriesystemet.

 

För er som inte vet så spelar Assyriska FC i div-4 medans FC Västerås i div-6.

 


Två tunga nyförvärv till Assyriska FC

 

Assyriska FC kan nu presentera två tunga nyförvärv som kommer att lyfta klubben rejält. Ivan Merino  som är ett välkänt ansikte i Västerås fotbollen han har representerat dom flesta lagen i Västerås och kommer senast ifrån IFK Västerås .Vava Ekoka gjorde sig känd i Västmanland när han hamnade i Assyriska Div-4 .Sedan gick hans resa till Sala FF (div-3) Men han kom tillbaka till Västerås för spel i VIK Div-2. Vava är nu tillbaka där allt började i Assyriska FC.Ny ung spelare skriver på A-lagskontrakt för Skiljebo SK

 

Dennis Collander Född 2002

 
Skiljebo SK ungdomssatsning har fått en hel del uppmärksamhet de senaste åren. Inte bara för de många talanger som tagit sig upp till A-laget från juniorlaget och som har gjort bra ifrån sig, utan även för målsättningen att inte köpa in alltför många spelare utifrån. 
 
Grymt att hellre satsa på spelare från de egna leden än några chansspelar som man inte riktigt vet var man har.
Är detta då rätt väg att gå självklart. Bloggen tycker det. Spelare som varit i klubben under lång tid har ofta en stark klubbkänsla, man har hjärta för klubben och vill att den ska vinna.Alla vet att en seriös ungdomssatsning är enda vägen att gå om man klubb vill nå kontinuerlig och långsiktigt framgång. Det går inte att köpa sig till ett lag och vara med i toppen år efter år.

För att Skiljebo SK ska nå framgång på långsikt tror jag ändå att det krävs att man tittar utanför klubben och värvar spetsförvärv. Bara om man vill ta sig längre upp i seriesystemet.