Många höjde nog på ögonbrynen när Alexander Rubin tog över tränar jobbet  efter Leif Berg som gick till VIK div.2. Med sina 24 år blir han därmed Div.3 yngste tränare 2014 säkerligen i hela Sverige .Men trots sin unga ålder har han varit aktiv inom fotbollen i ett par år. Alex är en tränare som förespråkar en offensiv fotboll och jag tror att han kommer att lyckas på grund av att han har en bra relation med styrelsen, fansen och spelarna.

 
     
         
     
           
     
 
 
 

Snabbfakta om Alexander Rubin:

24 år gammal. Bor med flickvännen Caroline på Haga och arbetar som kanslist och A-lagstränare för IK Franke.

 

Tidigare klubbar jag har representerat som spelare eller tränare?

Västerås IK, Skiljebo SK, Västerås SK, IK Franke, samtliga som spelare.

 

Hur är din spelfilosofi. Beskriv dig själv som fotbollstränare!

I väldigt stora drag så bygger min spelfilosofi på stor aktivitet på så många spelare som möjligt i det offensiva spelet. Fokus ligger på rörlighet utan boll och spelförståelsen att arbeta i rätt ytor, allt för att ständigt ge bollhållaren flertalet passningsalternativ. Defensiven ska vara aggressiv, men väldigt strukturerad. Som tränare är jag engagerad, tydlig och noggrann. Jag kräver stort mod och engagemang hos samtliga spelare, för att kunna skapa en utvecklande miljö där spelarna vågar pressa sin högstanivå till det yttersta.

 

Några lag där ni bör se upp med nästa säsong?

Svårbedömd serie med många tuffa Västmanlands-derbyn, så det låter jag tiden utvisa. Vi vill i första hand fokusera på vår egen prestation.

 

Målsättningen för A-laget?

Vi ska skapa en förståelse för hur vi vill spela fotboll och mycket bygger på kontinuitet ute på träningsplanen, allt för att skapa en tydlighet för spelarna i många olika situationer och matchbilder. I slutändan hoppas jag att det blir lättare för varje individ att använda just sina bästa egenskaper, för lagets bästa, i så många moment som möjligt. Förhoppningsvis ger det goda resultat i poängskörden.

 

Din största fotbollsupplevelse?

SM-guld 2008, med Rudbeckianska Gymnasiet.

 

Hur ser IK Frankes trupp ut nästa säsong?

Den viktiga stommen i laget är kvar och det säkerhetsställer en hög fotbollskvalité. Vi har kryddat det med ett par nyförvärv och de yngre förmågorna har blivit ett år äldre och kommer på allvar att konkurrera om startplatser varje vecka. Det ser lovande ut, så det känns väldigt inspirerande.

 

Vad gjorde att du hamnade i Franke som tränare?

Förhoppningsvis för att föreningen ser en duktig tränare i mig, med en god utvecklingspotential. Efter mina tidigare år som spelare i föreningen, så känns detta som ett vettigt och naturligt steg.

 

Favoritlag: Laget i mitt hjärta kommer alltid att vara italienska Juventus, men jag tycker att Bayer München och Barcelona spelar bäst fotboll.

 

Favoritspelare: Alessandro Del Piero

 

Hur kommer du att klara tränar jobbet med tanke på din ålder?

Givetvis så kommer jag med åren att få mer och mer erfarenhet, jag har otroligt mycket att lära. Men att man måste ha uppnått en viss ålder för att kunna gör ett bra tränarjobb tror jag inte på. Jag har en stor tilltro på de fotbollskunskaper och ledaregenskaper jag besitter i nuläget, de bär mig fram bra just nu, men ambitionen kommer alltid vara att utvecklas och bli bättre.

 

Hur går det för IK Franke 2014:

Vi är med fightas om en bra tabellplacering.

 

VI på Bloggen tackar Alexander för intervjun och önskar honom och IK FRANKE  lycka till i framtiden.

Tack själv, fortsätt ditt fina arbete med bloggen!