IK Oden (D5H) - IFK Ekberga (D6H) KL 11 Hamre IP
 
                                                    Matchen slut 4-2
 

Försökte att hinna till första halvlek men kom lite försent då hade det  gått 15 minuter och ställning 0-0.

Det var Oden som förde matchen och hade ett par läggen att ta ledningen men skärpan fanns inte riktig där. Jag ska tillägga att Oden hade ett b -bottnat lag i dagens match. Både 1-0 och 2-0 kom efter 30 minuter spel för hemmalaget som hade de mesta av spelet så här långt. Men bortalaget fick lite mer att säga till om när Oden började slå ner på tempot och gästerna  började rada upp målchanser och reducering till 1-2  kom rätt logisk i den 40 minuten spel strax innan pausvilan. Detta var ingen höjdarmatch så jag  beslutade för att lämna Hamre IP och ta Bilen ner till Råby IP för att se Bosniska -Tillberga . Matchen slutade 4-2 för Oden som tog sin andra seger på tre matcher.  

 
              Det var tuffa tag emellanåt
            Här får en Ekberga spelare se de gula kortet efter en brutal tackling på en Oden spelare
                           Ekberga målvakt försöker att avvärja ett fint inlägg   
                         Men lyckas inte och Oden tar ledningen i matchen med  2-0
                                      Glada Oden spelare jagar fram till mittlinjen
                                    Borta laget jagar en kvittering och här
                                Ekberga lyckas kvittera till 1-2 strax innan pausvilan
 
                 Skender Kaqiku försöker att  dirigera sin medspelare
                                     Ekberga Coachen har lite åsikter om domsluten
 

                    

 

                     Bosnisk SK (D4H) - Tillberga IK Fotboll (D5H) KL 13:00 Råby IP

 

                                                            Matchen slut 3-0

BSK  inledde matchen klart bäst och Tillberga  var inte alls med i inledningen. Hemmalaget utnyttjade också gästernas passivitet. BSK två nyförvärv presenterade sig och såg till  att hemmalaget gick in till pausvilan med en tvåmålsledning, 2 - 0 .Det var hemmalaget  som kom ut bäst även i andra halvlek och tryckte tillbaka Tillberga  som hade svårt att skapa några längre anfall. BSK spelade disciplerat och tillät inte bortalaget skapa några heta målchanser matchen slutade till slut  med en klar seger för Bosniska med 3-0

 

 
                              Nyförvärvet Daniel Wedholm ger BSK ledning med 1-0
                                      BSK målvakt täcker bollen till inspark
                     Heta känslor mellan en Tillberga spelare och BSK anfallaren Dino 
         Frispark och gult kort på en Tillberga spelare bara någon meter utan för straff området
                            Frisparken sitter klockrent i krysset av ännu ett nyförvärv
 
 
                            Hallstahammar SK Div.4 -Triangeln Div.4  Trollebo 13.00
 
                                                      Matchen slut 1-7
 
 

 Det var årets första match för Hallstahammars SK som har haft en framgångsrik inomhussäsong i futsal. Ett lag med individuellt skickliga spelare såsom bl.a. bröderna Kamiran och Zoran Safari samt Joakim Holmström mm, ett bra motstånd som på sikt kommer bli farliga i Västmanlandsfyran. Det märktes dock att det var lagets första träning match på ”stora ytor” och att de inte riktigt fick ihop spelet och kanske backlinjen idag.

 

                  

 

                    Västerås BK 30 (D4H) - Munktorps BK (D3H) KL13:00 Ringvallen.

 

                                                    Matchen slut 5-2

 

Revansch för BK30 som vinner helt rättvist mot ett uddlöst Munktorps som kommer troligen att få det tufft i Div.3 och man visar upp detta spel i seriespelet.

 

 

                   Tortuna SK (D4H) - Ransta IK (D5H) KL 15:00 Ringvallen

 

                                              Matchen slut 0-1

referat tagit ur TSK Hemsida

Då har TSK:s gulsvarta hjältar för första gången denna säsong äntrat den gröna rektangeln och genomfört en träningsmatch. Tyvärr blev inte resultatet det vi ville men det finns ändå mycket positivt att rapportera från denna debut för i år. På laguppställningen för denna eftermiddag figurerade dessa namn: Robin, P, Johan P, Gurra, Jansson, Erik C, Matte, Igge, Mannen, Jocke J, Anders G, Alex, Simme J och Andreas.
Bygdens hjältar började matchen äckligt diciplinerat och positionsspelet fungerade redan från början på ett sätt som får en att fundera om inte varje spelare har under hela vintern legat och funderat på sin kammare hur man ska placera sig på plan innan de har somnat. Med tanke på att vi inte har tränat eller spelat på fullstor plan på länge så var detta ett styrkebesked. Ransta hade svårt att hitta luckor i vårt försvar vilket gjorde att de inte hade så många chanser under i princip hela matchen. Tyvärr fick de en chans i slutet av matchen då de kunde komma fram på högerkanten och få in en boll som i virrvarret därinne kunde petas in av en av de vita. Tråkigt, men det viktiga är så är det inte nu som vi ska vara som bäst. Resultatet denna eftermiddag betyder inte någonting. Tyvärr missade vi en straff under första halvlek, då Mannen tyvärr räknade fel på några centimeter och bollen hamnade i virket och ut. Synd, men det kommer fler chanser. Vi hade en del småchanser under hela matchen men det ville sig inte helt enkelt.
Sammanfattningsvis så vill jag bara påtala att det fanns mycket positivt att ta med sig från denna match. Att positionsspelet fungerar bra redan från början. Många tog bra löpningar och passningspelt fungerade relativt bra.Dessutom visade de sig att det finns spelare som har vilja, kunskap och förmåga att spela bra fotboll. Där vill jag idag framhäva 3 spelare som visade dessa förmågor extra mycket denna eftermiddag, nämligen Mannen, Igge och Matte. Dessutom vill jag nämna Johan som från sin mittbacksposition styrde laget på ett föredömligt sätt. Dessutom var det kul att se en comeback av Jocke J som lovar gott inför framtiden. Alla gjorde en bra match och ska ha beröm. Bra jobbat! Om man ska ta fram något som kan utvecklas så var det anfallsspelet. Men lugn det kommer. Mange tog fram några ord efter matchen som alla kan ha i bakhuvet, citat: man bygger inte ett hus med taket först!. Tänkvärt! Så sammanfattningsvis så tar vi med oss det som fungerade bra och utvecklar det som inte var 100% denna dag. Vi kör vidare, tränar effektivt och fortsätter utvecklas positivt. Nu går tåget och vi kliver nu på för denna resa som jag tror kan bli riktig rolig. Forza Tuna!

 

 

 

 

 

                    IFK Västerås (D4H) - IK Sturehov (D3H) KL 17:30 Swedbank

 

                                                 Matchen slut 0-2

 

                                Andra raka förlusten för storsatsande IFK Västerås  

 

                         

         Skinnskattebergs SK (D5H) - Smedjebackens FK (D4H) KL 10:50 Mälarenergi Arena

 

                                                       Matchen Inställd