Vad passar bättre än att avsluta vårsäsongen med att presentera vårens All-Star-Team när det gäller Div.6.
Det har varit stentufft att få ihop laget och konkurrensen varit knivskarp. Säkerligen kommer ni att sakna några av era favoriter. Men bloggen tackar alla som har skickat in sina bedrag på mail och bloggen.
 
 
 
      
 
 
 
 
 
 
              1.  IFK Ekberga 
 
             Tabellplacering: 1a
              Poäng: 20
              Mål: 35
              Insläppta:15
             Skytteligaledare: Erik Sjöström 8 MÅL
 
 
Jag trodde att laget skulle göra en till sån här berg- och dalbana säsong som man är van att laget gör därför tippar jag dem lite längre ner i tabellen inför säsongen.
 
seriesuveränen Ekberga har lämnat en  väldigt imponerande vårsäsong efter sig . Efter 9 spelade matcher har laget 20 poäng 6 vinster ,2 oavgjorda , en förlust  offensivt sett har man gjort 35 mål men det som imponerar allra mest på mig är att laget blir starkare och starkare efter varje match.  Jag har svårt att se vad som kan stoppa den  blå,vita maskinen under hösten. 2015 spelas det division 5-fotboll på Lövudden IP.
 
 
               2.Ramnäs IF      
 
             Tabellplacering: 2a
              Poäng: 17
              Mål: 21
              Insläppta:17
             Skytteligaledare: Joakim Stigevik 9 MÅL
 
 
Laget har gjort sin bästa vårsäsong på väldigt länge och ligger alltså tvåa tabellen efter halva säsongen, trots några plumpar i protokollet. Noterbart är att laget är nykomlingar .

De två riktigt tunga poängtappen kom mot Götlunda borta med 2-1och vårsäsongen avslutades också med en oinspirerad 5-2 förlust mot ett riktigt taggat FC Europa ska tilläggas att Ramnäs saknade  nästa hela startelvan i den matchen.Förhoppningsvis kan Ramnäs fortsätta att prestera till hösten och kanske spelar laget div.5 2014 men kampen i toppen kommer att bli stenhård.

 

 

             3.  Valskog IK


             Tabellplacering: 3a
              Poäng: 16
              Mål: 29
              Insläppta:17

             Skytteligaledare: Rauli Pakanen 6 MÅL

  

 Laget visade direkt i inledningen att de tänkte blanda sig i toppstriden och sände ett klart budskap till dom andra lagen . De senaste säsongerna har Valskog varit väldigt ojämna och blandat strålande insatser med riktiga bottennapp. Laget har alltid haft en väldigt intressant trupp men aldrig fått alla bitarna att falla på plats. Nu verkar det dock som laget är på rätt väg men laget har började vackla i de sista omgångarna och ligger just nu på en tredjeplats i serien .Det ska bli riktigt intressant att se om Valskog kan hålla koncentration en hel säsong och vara med i toppen in i det sista!

 

            4.Götlunda IF 

 

             Tabellplacering: 4
              Poäng: 14
              Mål: 23
              Insläppta:19

             Skytteligaledare: Hannes Borell 6 MÅL
 
På förhand bottentippade Götlunda  är den största överraskningen i årets div.6.Vårsäsongen är nu spelad och Götlunda  går till halvtidsvila med 14 inspelade poäng och en fin fjärdeplats med häng på  topplagen. Som nykomling hade laget som målsättning att hänga kvar och det kan man nog  klara av.
 
 
 
             5. Dingtuna GIF
 
             Tabellplacering: 5
              Poäng: 14
              Mål: 18
              Insläppta:17
             Skytteligaledare: Robin Harlin 5 MÅL
 

Dingtuna åkte ur div.5 förra året och tappade nästan hela sin trupp till denna säsongen.

Efter halva säsongen återfinns dock GIF på en blygsam femteplats, en plats som de dessutom fått kämpa sig upp till efter en trög start.Att hitta förklaringen till den svaga våren är inte svårt laget har fått börja om och försökt att värva spelare men inte alltid lätt att få spelare att åka till Dingtuna för att spela div.6 fotboll när det finna många andra lag i stan som kan erbjuda fotboll på högre nivå.Alla lag kommer att behöva se upp med Dingtuna till hösten, men för att de ska blanda sig i den absoluta toppen krävs en felfri andra halva på säsongen och det känns inte troligt.

 

 

          6.Himmeta IF

 

             Tabellplacering: 6
              Poäng: 12
              Mål: 21
              Insläppta:23

             Skytteligaledare: Nuur Ibrahim Hussen 5 MÅL
 
Laget  är tippade som ett stabilt div.6 lag som varken skulle vara indragna i bottenstriden eller kämpa om topplaceringarna.

 

Klubben har infriat de förväntningarna med ett plus i kanten. Laget ligger förvisso 6:a i tabellen men kan teoretiskt blanda sig i toppen då laget är oerhört starka på hemmaplan men jag tror inte att laget räcker till hela vägen.

 

 

         7.FC Sporting

 

             Tabellplacering: 7
              Poäng: 12
              Mål: 25
              Insläppta:30
             Skytteligaledare: Andreas Wiklund 8 MÅL
 
Jag har tippat laget långt ner i tabellen och det har infriat så här långt.
 

Det har blivet en  väldigt jobbig vårsäsong för FC. klubben hade en tung inledning där förlusterna har trillat in tätt som tätt Trots den tunga våren såg det dock bättre ut i slutet och hoppas att laget gör ett ryck på hösten och klättrar i tabellen.

 

 

          8.Värhulta AIS

 

              Tabellplacering: 8
              Poäng: 8
              Mål: 11
              Insläppta:20

             Skytteligaledare: Max Persson 2 MÅL

 

Värhulta var ett topplag förra säsongen och jag trodde att laget skulle även denna säsong tillhöra toppen. Men så här lång har laget bara lyckas vinna två matcher ligger riktig farlig nedflyttnings strecket. Klubben måste hitta någon som kan gör mål laget har bara gjort  11 mål framåt det är sämst i hela serien det håller inte om laget ska vara med i toppen. Hamnar som bäst i mitten av tabellen.

 

 

             9.FC Europa

 

             Tabellplacering: 9
              Poäng: 8
              Mål: 29
              Insläppta:43

             Skytteligaledare: Nabil Hadji Yassin 6 MÅL
 
 

FC Europa har inte direkt imponerat som nykomling laget har släppt in mest mål av alla lagen i serien. Det bör laget bli bättre på .laget har  gjort en stark avslutning på vårsäsongen och kan laget spela så på hösten kan laget placera sig högre i tabellen .

 

 

           10.Norberg AIF

 

             Tabellplacering: 10
              Poäng: 3
              Mål: 16
              Insläppta:30

             Skytteligaledare: Peter Räikkönen 5 MÅL
 

Norberg  är i kris. Det är ingen nyhet. Frågan är när klubben får stopp på det fria fallet man befinner sig i.

Inget verkar fungera för den anrika klubben .

På planen underpresterar laget rejält och hör till den största floppen den här säsongen. Från att vara tippade att vinna serien så ligger laget på en sista plats i serien och har bara lyckats skrapat ihop tre poäng . Hur ska laget ändra på detta ?