Hallstahammar åkte på sin första förlust en tung sådan mot formstarka Fagersta södra i förra matchen med 4-2. Nu väntar lite lättare motstånd om man tittar på tabellen men så lätt blir den inte för Assyriska har sin nya Argentinska målvakt klar för spel till den här matchen och det  kommer att ge laget ett lyft. Klubben har haft det tufft på slutet och ligger just nu under nedflyttningsstryket med bara fyra inspelade poäng efter sex spelade matcher. Assyriska är bättre än tabellen visar och kan skrälla här.

 

                                                              Matchen slut 2-1

 

Assyriska fick chansen att spela med en man mer i 60 min efter en fri lägesutvisning på HSK målvakten men kunde inte utnyttjad den fördelen . De var Hallstahammar som började bäst och tog ledning genom Daniel Grbic redan efter 13 min spel. Kameran Safari ökade sedan på hemmalaget ledning till 2-0 i slutminuten av första halvlek . I andra halvlekens början reducerade Mike Otieno för Assyriska till 1-2 men närmare än så kom inte gästerna och Hallsta studsar tillbaka direkt efter den tunga förlustmatchen   mot Fagersta södra och tar ett kliv uppåt i tabellen. Hallstahammar spelar en ny match redan på tisdag det är den uppskjutna matchen mot Arboga södra på bortaplan och en seger där och laget kan ta över andraplatsen ifrån BK30.  För Assyriska väntar derbymatchen mot Tortuna på hemmaplan den 7 juni.

 

     
 

Norrby SK har överraskat alla efter sex omgångar och ligger på en hedrande fjärde plast i serien och Arboga södra bör se upp här. Hemmalaget har inte infriat dom höga förväntningarna som laget hade på sig inför denna säsong och har bara en seger så här långt. En jämn match att vänta .

 

                                                                     Matchen slut 2-1

 

Efter en bländande start för Norrby SK åkte laget på sin andra förlust för säsongen när Arboga södra vann med 2-1 .Arboga södra tar en viktig seger och det börjar se bra ut för klubben efter en nervös start .Nu väntar en tuff hemmamatch mot Hallstahammar på tisdagskvällen .

 

 

   
 

 

 

BK30 har tappat onödiga poäng i starten av serien men vann senast utan att imponera bortamatchen mot Irsta med 2-0 och har stor chans på tre nya poäng här. Kolsva har gjort en stark start trots en svagare trupp en förra säsongen och fick  senast med sig en poäng ifrån derbymatchen mot Arboga södra som slutade 2-2.

 

 

                                                                     Matchen slut 5-0

 

Efter två straffar emot sig under första halvleken kunde inte Kolsva resa sig och och förlorade med hela 5-0 till slut. BK30 trummar på och är nu bara två poäng efter IFK Västerås som spelar en svår bortamatch på söndag mot formstarka Fagersta södra .

 

 

 

     

Surahammar vann sin första match för säsongen i förra omgången mot Assyriska efter en fantastisk vändningen där laget var illa ute och låg under med 3-0 efter 30 min spel. Laget vände och vann med 4-3 kan de bli vändningen för laget . Tortuna förlorade senast mot Norrby SK på borta plan med 2-0 och det är aldrig lätt att åka upp till Tortuna och ta poäng.

 

                                                               Matchen slut 3-2

Det blev en ny förlust för Surahammar efter den briljanta borta segern mot Assyriska i förra matchen. Nykomlingen Tortuna fortsätter att plocka poäng på hemmaplan och klättrar till en sjätte plast i serien. Surahammar började bäst och tog  ledningen med 1-0 redan efter 8 min spel men det dröjde inte länge innan hemmalaget skulle kvittera till 1-1 och bara några minuter senare hade hemmalaget även tagit ledningen med 2-1. I början av andra halvlek ökar hemmalaget på sin ledning till 3-1 innan gästerna kunde få in en reducering till 3-2 i slutet av matchen . En ny tung förlust för Surahammar som går mot en tung vårsäsong.