Tillberga IK's damlag spelar Kilcupen.

Tillberga IK for till Kil för att spela futsal, som en bra uppvärmning inför dm i västerås efterföljande helg. Vid lottningen hamnade vi i samma grupp som QBIK, IFK Skoghall och Rävåsen. Motståndet är tuffast tänkbara.

QBIK spelade Elitettan 2016, där man slutade på nedflyttning. QBIK har vunnit Kilcupen flera gånger, bland annat 2015 En framgångsrik förening som spelat i Damallsvenskan som då hade Anja Mittag i truppen. Numer utvecklar man talanger och har spelare som representerar i våra ungdomslandslag.

IFK SKOGHALL spelar i division 1 och slutade i undre halvan i serien. IFK vann Kilcupen 2014.

Rävåsen spelar i division 1 och slutade i toppskiktet. I dm 2016, vann Rävåsen över QBIK.

I första matchen spelar vi mot Rävåsen. Vi har en bra uppvärmning. Johanna i mål, ser stupsäker ut. Smidig som en panter och inga returer. Spelarna känner sig laddade och lite nervösa. Man vet ju inte hur motståndarna kommer ta förluster mot ett division 4 lag, som i och för sig vann b-slutspelet. 😆

Innan vi går ut på planen, ser vi lagen från hela gruppen. De andra lagen är tyngda av så mycket reklam, att VSK herrar skulle vara avundsjuka. Värmlänningarna är väldigt stolta över sina lag inom damfotbollen.
Tillberga har två stolta sponsorer, 
Expandia Moduler på ryggen
och
Elvis Aqua Städ på magen.
Låt mig påpeka att det finns en del plats kvar för framgångsrika företag att stödja ett framgångsrikt damlag från Tillberga. 

Matchen mot Rävåsen börjar och ljudnivån ökar till en nivå så spelarna inte hör varandra på planen. Tik pressar Rävåsen till felaktig bakåtpassning efter 3 minuter. Indirekt frispark från 6 meter. Sandra byts in lite smidigt som trycker den i muren, och den går igenom och dansar på mållinjen, men den rensas till hörna. Hörnan trycks mot första stolpen och ingen är på den och den dansar på mållinjen igen. Joanna går in i närkamp och får ett jack i huvudet så blodet forsade, av en tand från en motståndare. Vi visste att Joanna är en goding men det måste finnas gränser.
Spelet från Rävåsen blir snabbare och Tik får ingen tid till att spela 2 touch. Rävåsen har flera avslut som Johanna i mål, med hjälp av ett hårt arbetande lag lyckas försvara. Matchen slutar 0-0. Riktigt imponerande.

I andra matchen mot IFK spelade vi mer kontrollerat och när IFK hade bollen, så pressade vi dem till ofarliga avslut, förutom stolpträffarna. Närmre sanningen, vi var stundtals riktigt hårt pressade, men ett hårt försvarsarbete med en lysande Johanna i mål gav slutresultatet 0-0.

I tredje matchen mot Qbik, var vi tvugna att minst spela oavgjort för att gå vidare. Tillberga IK, från divison 4, i och för sig vinnare av b-slutspelet, turneringens stora skräck som höll nollan mot dm-vinnarna 2016, Rävåsen. Och som höll nollan mot Kilcupens segrare 2014, IFK Skoghall. Skulle QBIK lyckas få mål på Tillberga?
Matchen startar och Tillberga jobbar stenhårt på egen planhalva. Qbik försöker spela powerplay, men lyckas inget vidare. Pressen från Tillberga är för hård. Minutrarna rinner iväg. Qbik börjar med genomlöpningar i boxen, men Tillberga stressar QBIK så hårt att de inte får till avslutningarna. 10min har gått och Qbik är helt orange av frustration. Men tillslut, på två minuter gör de 3 mål. Matchen slutar 3-0 till QBIK. Johanna får ett kanonskott i ansiktet så blodet forsar. Inget allvarligt. Efter sjukvård av Christoffer och städning avslutas turneringen för Tillberga.

Tillberga IK lämnade spår efter sig i Kil med blod, svett och glädjetårar, på riktigt och slutade 3a i gruppen.

Turneringen slutade med QBIK som segrare med Örebro och Rävåsen som 2 och 3.
Turneringens bästa målvakt gick förvånande inte till Johanna Lundberg.
Meriterande insats av alla i Tillberga IK's damlag.