Gideonsbergs F-02 är ett lag fyllt med härliga fotbollstjejer, som stimulerar både topp och bredd!


Allt började i GIF´s fotbollsskola för många år sedan och laget har sedan dess fyllts på med glada och fotbollsintresserade tjejer. Truppen består idag av hela 32 tjejer (fantastiskt!) där de flesta är födda 2002 men de har också ett gäng födda 2003 (och en 01:a).


Laget spelar en underhållande fotboll och deras spelfilosofi är följande: Rent fotbollsmässigt så vill vi vara ett spelande lag, med mycket passningar och teknik som grund i vårt spel. Vi vill ha kreativa spelare som agerar och som vågar ta beslut – offensivt såväl som defensivt!

Under 2017 så fortsatte laget att utvecklas inom fotbollens alla delar och det är så roligt att se tjejernas utveckling från år till år! Laget har under alla år haft två lag i seriespel, vilket innebär att alla tjejerna får spela lagom mycket matcher. Sedan några år tillbaka så har truppen spelat i serier som passat tjejernas olika utvecklingsnivå, allt för att utmana tjejerna fotbollsmässigt. Så har laget även tänkt kring de cuper de deltagit i de senaste åren.

Under 2017 så spelade laget i F17 Svealand samt i F14/15 Västmanland/Örebro Nivå 1 i seriespelet.

De tränar 3-4 gånger i veckan under året och de håller till på Önsta IP under somrarna.

Och om vi tittar på lite resultat från säsongen 2017 så ser vi följande:

De avslutade nyss en fantastisk säsong genom att vinna F17 Svealand serien, där de spelat mot tjejer som är 1-4 år äldre. Laget vann F17 Svealand före allsvenska klubben Kvarnsveden med endast 2 förluster under året och en målskillnad på 77-26!

De kom även på en 6:e plats i F14/15 F14/15 Västmanland/Örebro Nivå 1.

Under året har de även kommit tvåa i Futsal SM för 15-åringar efter förlust mot AIK i finalen. Vinst i DM F15 fotboll, vinst DM F15 futsal, Pingstcupen och Skiljebo SK futsal.

Laget kom till final i Gothia Cup B-slutspel samt 16 dels final i A-slutspel.

Laget har under året haft 9 st tjejer varit med i Västmanlands länslag F02 och två tjejer har spelat i landslaget för F15. 7 st av tjejerna är med i Flickakademin samt 5 st tjejer har spelat i div 1 med Gideonsbergs damlag under hösten.

 

Följ gärna laget på deras Facebooksida eller på Instagram, för det blir spännande att följa dessa talanger under kommande år!

 

#forzagif