Spelarflykten har redan drabbat BK30

Nu står klart att flera spelare tvingas lämna laget sedan klubben inte erbjudit dem kontraktsförläningar.

– Något har uppenbarligen gått riktigt snett, säger spelare som är en av flera spelare som tvingas lämna.

 

Som dom flesta känner till så åkte BK30-damer ur Elitettan den här säsongen efter en turbulent säsong. 

Det gick dåligt under vårsäsongen och tränaren Jörgen Nyberg fick lämna sitt tränaruppdrag. Och in kliv Giovanni Di Paulo ett fel beslut enligt många av BK30 medlemmar.

 Det fanns redan bra tränare kompetens i klubben. En av dom är den rutinerade Mika Korhonen som har 25 år erfarenhet och var med på BK30 resan från division-1 till elitettan. Med Giovanni Di Paulo som huvudtränare blev det bara värre och tillslut åkte laget ur elitettan. Hur det kunde gå till på de sättet får vi nog aldrig reda på.

 

När säsongen tog slut gick BK30 ut till samtliga förningar i Västmanland, och meddelade att man skulle köra en elitsatsning. Redan från F16 och uppåt. Man har lyft upp 8 st tjejer som den gångna säsongen spelade F19 och gett dom kontrakt med damlaget.

Men resten av tjejerna som har varit i klubben och sätt till att BK30 spelade Elitettan 2018.Dessa tjejer har man inte pratat med istället vill man satsa ungt. Det är ju bra men hur kan bara skita i alla andra tjejer och var ska dom ta vägen.

Man har skaffat en ny tränare till damlaget och även där är det tjejer och medlemmar som är missnöjda,men styrelsen verkar stå fast med sin tanke och sitt beslut som det ser ut.

Många av dessa tjejer har kontaktat bloggen och vill bli intervjuade för att berätta hur dåligt allt har skötts från klubben sida. Vi på bloggen har även fått information om att ett mail skickades fel från styrelsen till en av dessa tjejer där saker och ting inte fick komma fram till just dessa tjejer.

Fler av dessa tjejer jagas nu av toppklubbar runt om i Sverige bland annat Cassandra Korhonen och Sofia from. Dessa tjejer har även fått kontraktsförslag från Umeå, Kungsbacka, Uppsala som satar till Allsvenskan. Även Mika Korhonen har fått många tränaruppdrag bland annat Uppsala.

Hur kan en av Västmanlands största klubbar när det gäller damer agerar så här.

 Tycker att klubben har skött detta på ett riktig dåligt sätt. Man behandlar inte sina tjejer så här. Tjejerna mår dåligt av denna behandling och kommer troligen att lämna BK30. 

Det kommer intervjuer inom kort med några tjejer,som vill berätta hur saker och ting har skötts av klubben.