IFK Ekberga är på väg att redan nu avgöra serien och ha ett försprång hela 9 poäng.Det har varit ett mycket bra år för Ekberga. Laget har vunnit 12 raka matcher i serien, som man nu toppar med 6 poäng och med en match mindre spelad ner till närmast jagande Valskog.

 

Läget ser onekligen mycket bra ut för Ekberga som toppar division 6 och kan den 15 augusti ha ett försprång på hela 9 poäng till tabelltvåan. Självklart ska man vinna matchen mot Värhulta först men det lär man göra med den formen laget har.

 

Ännu är det 10 omgångar kvar att spela om och många poäng men det ser väldig bra ut.Det är 17 års sedan Ekberga spelade i division-5 .

 

Annat var det för ett par år sedan då laget huserade i division 7.Efter det så har det vuxit fram en revanschlusta att komma tillbaka till fin fotbollen för Ekberga.

 

Inför den säsongen har laget lockat till sig mycket etablerade spelare som håller bra klass.Det gjort att laget spelar en vägvinnande och attraktiv fotboll. Dom som ligger bakom detta bygge är så klart Sonny Fors som har varit i klubben i 54 år det är helt fantastisk utan honom hade denna förening inte funnits kvar. Han har till hjälp sin son Thomas Fors som är en legendar i klubben. Tillsammans har dom fått klubben dit den är just nu.

 

Jag hoppas föreningen fortsätter att bygga vidare.Ekberga ska inte ligga i division 6. Jag tror att de kan vara ett av de bättre lagen i division 5 nästa år, fast så kan man väl kanske inte säga innan det är klart. 

 

Det ska bli kul att följa denna klubb i fortsättningen….

 

Kommentera

Publiceras ej