Det var en jämn första halvlek på Solid Park Arena men efter en halvtimmen kunde VSK kontra in 1-0 genom Filip Tronêt .Emil Skogh förre ÖIS spelaren som sagt släkten är värst brukar man säga han sköt in 2-0 till VSK i andra halvlek. Denna seger var superviktig för VSK i kampen om nytt kontrakt .I och med segern är VSK på en nionde plats i tabellen med 24 poäng..

 

Säsongen 2018  var magisk seriesegern säkrades i division-1 och slutligen tog laget sig upp till finrummet i svenska fotboll där dom hör hemma.. Fotbollen som spelades var fantastisk att bevittna men den stora frågan var nu hur laget ska motsvara de extremt höga förväntningarna säsongen 2019. 

 

VSK gick  in till den här säsongen med en extrem tyngd på sina axlar.Tror nog att många ville se laget slåss om seriesegern i superettan.

 

Men det är inte rimligt att ha så stora förväntningar på ett lag som är nykomlingar i superettan. Som alla vet är en skit jobbig och svår serie där flera lag storsatsar att ta sig till allsvenskan. Det känns helt orimligt att förvänta sig samma resultat som förra säsongen.

 

Tycker att VSK har gjort det riktig bra så här långt med tanke förutsättningarna och spelarmaterialet. Man har t.e.x lika många förluster som Brage som ligger på en kvalplats till allsvenskan. Kanske lite för många kryssmatcher men det är ändå poäng i 14 matcher av 19.

 

Jag hoppas på en ny seger nu på lördag mot Halmstad för VSK .Och att GAIS förlorar sin match mot Dalkurd och Frej tappade poäng i sin match mot Jönköping södra.

 

Heja heja VSK

Kommentera

Publiceras ej