Vad var det egentligen som hände på Hamre IP sent igår? Jag har fortfarande inte fattat det. Vad bra TSK spelade .

Tortuna som inför den här matchen hade börjat serien skit darrigt. Ett kryss i premiären borta mot FC Västerås och en stor förlust hemma mot Köping FF med 6–1.

Men igår spelade man som et topplag i matchen mot Irsta som slutade  4–4 . Efter en superhalvlek hade Tortuna ledningen med 3–2. I början av andra kom också 4–2 då såg Irsta ut som ett slaget lag men man kom tillbaka. Axel Elveljung gjorde ordnade en poäng åt Irsta i den 80:e minuten med 4-4 målet. Axel Elveljung var  också klart den bästa spelaren i Irsta idag med sitt hattrick.

 

 Här vad TSK har skrivit om matchen på sin hemsida

Det var dags igen och nu var det Irsta som stod för motståndet på Hamre IP.

Vi pratade innan om att balansera bättre samt att vi skulle komma nära in på Irstas killar. Sen ville vi hålla mer i bollen än senast. 
I början av matchen så är det lite avvaktande och vi hittar våra positioner direkt. Sen så smäller det till och vips så har vi en 2-0 ledning genom Mannen och Agge. Målen kommer till genom att vi har lite mer fokus i situationerna. Irsta försöker nu trycka på men vi ligger bra och trots att dom har bollen så håller vi pressen där vi sa vilket gör att vi inte blir satta under något jättetryck.
Efter ca 20 min så tappar vi lite och irsta reducerar. Matchbilden är densamma och jag tycker vi försöker och löser många situationer och får hålla lite mer boll. Irsta kvitterar efter en situation som egentligen känns kontrollerad.
Precis innan paus borrar Jacke in en frispark och vi har 3-2 i paus.

Andra halvlek kör igång och irsta kommer högre upp och vill få till tryck, sen kommer en situation där irsta kastar bollen rätt till Agge som rullar över bollen till mannen som i öppen kasse gör 4-2.
Sista 30 blir vi satta under hårt tryck utan att dom egentligen skapar så mycket men vi sjunker lite för lågt och får svårt att hålla i bollen. Irsta får sedan en straff (billig??) och sen blir det bara att fajtas tyvärr uppkommer en liknande situation vid irstas första mål där känslan är att vi har hyfsad kontroll men det blir mål och 4-4,
Irsta hade mera boll under matchen men ser man klara målchanser så är det jämt. 
Vi visar att vi kan studsa tillbaka och störa och ta poäng av tippade seriefavoriter och det tar vi med oss. 

Bollarna
3:Agge skapar mycket och löper väldigt mycket i pressen
2:Mannen 2 mål och en assist och ett hårt jobb
1:Ljungan:Återigen en stark insats både defensivt och offensivt.

 

Kommentera

Publiceras ej